Impactstudie toegevoegde waarde DiaCare

Young woman with diabetes listing to music and jogging
28 juni 2021
Met een MVO-impactstudie is onderzocht wat zorgoplossing DiaCare betekent voor de derde Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG3): goede gezondheid en welzijn. Bijna 80% van de ondervraagde gebruikers zegt dat dit zorgprogramma hen meer controle over hun diabetes geeft.

Grip op diabetes

Voor 75% van de gebruikers is de bloedglucosespiegel binnen de streefwaarden, wat helpt om hun lichaam gezond te houden. ‘DiaCare versterkt de ambulante diabeteszorg door mensen, technologie en informatie met elkaar te verbinden. Met deze onderzoeksresultaten kunnen wij mogelijk nog meer mensen inspireren om deze laagdrempelige oplossing te benutten om meer grip op hun diabetes te krijgen’, aldus marketing & e-business directeur Marcia Luijendijk van Mediq.

Gebruiksgemak en tijdsbesparing

Er werken 39 zorginstellingen met DiaCare. Onder de groep actieve gebruikers is een enquête afgenomen. 83% van de gebruikers concludeerde dat DiaCare toegevoegde waarde voor hun behandelingen heeft. 75% vindt het programma gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk om de app te downloaden, verbinding te maken met de bloedglucosemeter en de app-interface te gebruiken. Van de ondervraagde zorgverleners vindt 88% dat DiaCare hen actueel inzicht in het diabetesmanagement van patiënten geeft, waardoor ze hen sneller kunnen helpen. 62,5% zegt dat DiaCare toegevoegde waarde heeft voor hun werk. Door de consultvoorbereiding kunnen onnodige afspraken worden geannuleerd. Per consult bespaart dit de patiënt gemiddeld 60 minuten reis- en wachttijd en de zorgverlener 30 minuten administratietijd.

Over DiaCare

DiaCare is het zorgprogramma waarmee Mediq mensen met diabetes en hun diabetesbehandelaar ondersteunt. Samen kunnen zij zelfmanagement, consulten, contactmomenten op afstand en educatie beter inzetten. Het zorgprogramma is bedoeld voor alle mensen met diabetes en voor ziekenhuizen die de behandeling van diabetespatiënten willen verbeteren. Mediq biedt vergelijkbare oplossingen voor onder andere stoma-, continentie- en luchtwegzorg, medische voeding, wondzorg en infuustherapie.