Uw partner voor infuustherapie thuis

Zorgprofessional schrijft voor achter laptop via het voorschrijfsysteem van Mediq

Infuustherapie thuis voorschrijven

Infuustherapie voor uw patiënt schrijft u eenvoudig voor via ons voorschrijfsysteem. U kunt inloggen met uw Mediq-account. In het voorschrijfsysteem kunt u makkelijk zoeken naar een therapie, de ingangsdatum van een machtiging bepalen en machtigingen op elkaar laten aansluiten. 

 • Snel en gebruiksvriendelijk

 • Handig alle activiteiten bij uw patiënt volgen

 • Altijd inzicht in beschikbare voorraad en het verwachte levermoment

Verpleegkundige geeft instructie over mobiele infuuspomp aan tiener meisje

Alles in huis voor infuustherapie thuis

Bij Mediq doen we er alles aan om infuustherapie op een aangename en veilige manier naar huis te brengen. Complexe en intensieve zorg thuis is ons specialisme. We hebben de kennis, jarenlange ervaring en middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. We bieden deze ondersteuning bij diverse infuusbehandelingen en medicatietoedieningen die in de thuissituatie gegeven kunnen worden. 

 • Landelijke dekking qua logistiek en verpleegkundige zorg

 • Van aanvraag tot thuistherapie binnen 24 uur

 • Compleet assortiment (on)bereidde medicatie en infuushulpmiddelen

 • Contracten met alle zorgverzekeraars

 • Flexibel inzetbaar als voorraad back-up

 • 24/7 bereikbaar voor technische ondersteuning of bij calamiteiten

Ervaar meer flexibiliteit met onze oplossingen

We zijn er voor u en uw patiënt met onze flexibel inzetbare dienstverlening. Het is aan u hoe u onze dienstverlening voor infuustherapie thuis wilt inzetten. Zo kunnen we de intake en transfer naar huis voor u verzorgen, de infuuspomp en alle hulpmiddelen leveren, bereide en onbereide medicatie thuisbezorgen en patiënten begeleiden naar meer zelfstandigheid en betere therapietrouw. Zo maken we het zo aangenaam mogelijk voor iedereen die thuis infuuszorg nodig heeft.
 • Het verzorgen van de intake en transfer naar huis

  Samen zorgen we ervoor dat uw patiënt snel naar huis kan en zijn infuustherapie thuis kan starten. Mediq regelt in samenwerking met de transferdesk van het ziekenhuis het transferproces. Van de organisatie rondom de levering van medicatie, pomp en hulpmiddelen tot het afstemmen van de verpleegkundige ondersteuning. Onze verpleegkundigen verzorgen de intake thuis en zorgen ervoor dat iedereen die de infuustherapie thuis mogelijk maakt met een duidelijke opdracht ingezet wordt. U houdt zicht op de therapie van uw patiënten, ook wanneer de therapie thuis plaats vindt.

  Onze ontslagservice

  Aanvraagformulieren downloaden

 • Leveren van (on)bereide medicatie, ook tijdelijk

  Mediq biedt een zeer uitgebreid assortiment aan bereide en onbereide medicatie die we op het door u gewenste tijdstip en locatie kunnen leveren. Voor alle therapieën geldt: voor 16 uur aangevraagd, betekent de volgende dag bij uw patiënt in huis. Is snelheid gewenst? Geen probleem, we kunnen binnen 4 uur bezorgen. Zo kunt u iedere patiënt de juiste oplossing bieden. Wilt u het bereiden en bezorgen van de medicatie via Mediq flexibel inzetten? Onze apothekers denken graag mee over de toedieningswijze en bereidingsvorm om samen tot mooie oplossingen te komen.

  Lees meer over onze intraveneuze medicatie.

 • Complexe verpleegkundige zorg bij infuustherapie thuis

  Ons landelijk specialistisch verpleegkundig team staat dagelijks klaar om patiënten te begeleiden naar meer zelfredzaamheid. Thuis, in de vertrouwde omgeving van de patiënt. Onze verpleegkundigen zijn flexibel inzetbaar en weten als geen ander hoe ze uw patiënt thuis de juiste zorg kunnen bieden. De uitgevoerde zorg wordt nauwkeurig vastgelegd en teruggekoppeld zodat u zicht houdt op de therapie van uw patiënt thuis.

  Ons zorgteam

 • Thuisbezorgen infuuspomp en hulpmiddelen

  Ons assortiment infuuspompen en hulpmiddelen is breed en onze voorraad groot. Wij hebben hierdoor vrijwel altijd een oplossing voor specifieke wensen en behoeften. Hierdoor kunnen patiënten snel starten met de infuustherapie thuis. Doordat veel thuiszorgorganisaties en instellingen onze infuuspompen in consignatie hebben, krijgt uw patiënt snel de zorg die hij nodig heeft.

  Ons assortiment

  Pompen in consignatie

 • Training en instructie bij de patiënt thuis

  We kennen alle patiënten en zijn bekend met de complexe behandeling. Wij streven ernaar om waar mogelijk de patiënten zelfstandig te maken. De BIG-geregistreerde verpleegkundige van Mediq verzorgt de training bij de patiënt thuis. We kunnen trainingen verzorgen over de therapie, pomp, hulpmiddelen en het zelf bereiden van TPV. Maar we doen meer. Via instructievideo’s trainen wij uw patiënt naar het zelfstandig vervangen van zijn medicatiecassette, infuuszak of elastomeerpomp.

  Bekijk de instructievideo's voor patiënten 

Instructievideo's voor u en uw patiënten

Wilt u meer weten over het gebruik van de infuuspompen die u bij Mediq kan aanvragen? We hebben instructievideo's ontwikkeld voor de infuuspompen CADD Solis, Crono S-PID 30/50/100, Medcaptain en Bodyguard. In deze instructievideo's wordt stap voor stap aan u de belangrijkste handelingen uitgelegd. In de instructievideo's van de Crono pompen kunt u buiten de gebruikswijze van de pomp ook de belangrijkste handelingen vinden om de subcutane immunoglobulinen klaar te maken voor infusie. Wilt u uw patiënt trainen in het zelfstandig vervangen van zijn medicatiecassette, infuuszak of elastomeerpomp? Bekijk hier ook de patiëntvideo's.

Handige downloads

We hebben alle handige documenten voor u op een rij gezet. U vindt hier handleidingen voor infuuspompen, maar ook formulieren die zorgprofessionals nog wel eens nodig hebben bij het aanvragen van infuustherapie thuis. Bijvoorbeeld machtigingsformulieren, aanvraagformulieren en receptformulieren.