Meerwaarde voor u en uw bewoners

Samen werken aan goede zorg

Mediq werkt graag samen met u aan goede en betaalbare zorg. Hiervoor bieden we een breed scala aan producten en diensten die zijn afgestemd op uw dagelijkse zorgpraktijk en op de behoeften van ál uw bewoners. Ongeacht of zij hun zorg vergoed krijgen door hun zorgverzekeraar of vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Ook werken we nauw samen met zorgaanbieders en -verzekeraars om zorg zo goed, slim en efficiënt mogelijk in te richten. Bijvoorbeeld met nieuwe zorgtechnologie en innovaties die het leven en werk voor bewoners en zorgprofessionals prettiger maken.

  • Keuze uit ruim 23.000 medische en facilitaire producten

  • 24/7 inzicht in uw bestelling, verbruik en voorraadbeheer

  • Eén systeem voor uw WLZ- en ZvW-bewoners

Mijn MedBIS

Uw persoonlijke bestel- en informatieservice

Mijn MedBIS is onze gebruiksvriendelijke bestel- en informatieservice voor uw medische hulpmiddelen, facilitaire producten en investeringsgoederen. U heeft keuze uit meer dan 20.000 artikelen, vindt hier slimme zoekondersteuning, individueel productadvies en een besteladvies. Doordat u exact bestelt wat u nodig heeft, bespaart u op uw voorraadkosten. Daarnaast is Mijn MedBIS een bron van informatie met uitgebreide handleidingen, instructievideo’s en inzicht in het verbruik van zorgproducten tot op afdelings- en bewonersniveau.

  • Keuze uit ruim 23.000 medische en facilitaire producten

  • 24/7 inzicht in uw bestelling, verbruik en voorraadbeheer

  • Eén systeem voor uw WLZ- en ZvW-bewoners

Automatisch bestellen tot op bewonersniveau

Met onze bestel- en informatieservice Mijn MedBIS kunt u uw verbruiksmaterialen automatisch op het juiste moment en tot op bewonersniveau bestellen. U voert eenmalig het zorgprofiel van de bewoner in, doorloopt het online besteladvies en accordeert de bestelling voor het gekozen product. Wijzigt er iets in de persoonlijke situatie van de bewoner? Dan kunt u dit eenvoudig aanpassen. Ook in het afleverproces maken we het u graag gemakkelijk. Mediq kan uw bestelling op naam en kamernummer bezorgen. Hierdoor is elk product nog sneller bij de juiste bewoner en hebben uw medewerkers geen omkijken naar de distributie binnen uw organisatie. Zo blijft er meer tijd over voor de zorg voor uw bewoners.

Bewonersdossier: zorg op maat

We begrijpen dat elke bewoner en elke zorgsituatie anders is. Daarom richten we onze aandacht eerst en vooral op de individuele gebruiker. Onze productspecialisten ondersteunen u graag bij de intake van nieuwe bewoners en het monitoren van uw huidige bewoners. Via de module ‘Bestellen per bewoner’ in Mijn MedBIS heeft u toegang tot bewonersdossiers waarin u het productgebruik en bijzonderheden over elke bewoner kunt bijhouden en direct in contact kunt komen met onze productspecialisten voor een advies op maat. Zo krijgen uw bewoners de best passende en meest comfortabele oplossing.

Levering volgens úw wensen

We passen onze logistieke dienstverlening graag aan op uw specifieke wensen en manier van werken. Zo kunt u kiezen voor levering per doos, krat, rolcontainer of pallet. Voor bezorging in de ochtend of middag op een vaste dag. En voor centrale levering of per afdeling. Ook is het mogelijk om producten op naam te bestellen en tot in de kamer van de bewoner te laten bezorgen door deskundige 65-plussers. Hierdoor is elk product nog sneller bij de juiste bewoner en hebben uw medewerkers geen zorg meer over de distributie binnen uw organisatie.

Productkennis en praktische ondersteuning

Onze kennis en ervaring delen we graag met u. De productspecialisten van Mediq geven advies en instructies over het gebruik van onze medische hulpmiddelen, ondersteunen bij de introductie van nieuwe producten en services, het opstellen van protocollen en het gebruik van onze bestel- en informatieservice Mijn MedBIS. Ook bieden we (geaccrediteerde) e-learnings, klinische lessen en workshops op verschillende zorggebieden. De trainingen volgt u online via het Mediq Learning Center of bij u op locatie, zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

Zorg verduurzamen

Als een van de ondertekenaars van de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 maken wij ons sterk voor verduurzaming in de zorgsector. We ontwikkelen bijvoorbeeld slimme oplossingen voor minder afval en transportkilometers. Denk aan kleinere verpakkingen waardoor minder karton nodig is en meer dozen in een vrachtwagen passen. Ook delen we bezorgroutes efficiënter in en bundelen we leveringen met andere leveranciers en logistieke partners. Ons hypermoderne fulfillment center in Bleiswijk heeft een BREEAM-certificaat als waarborg van de duurzaamheid.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lege rolcontainers/kratten laten ophalen?
Kiest u voor levering per rolcontainer of krat? Dan neemt onze vervoerder Jan de Rijk bij het afleveren van uw bestelling graag de lege rolcontainers of kratten mee retour. Lees hier hoe u dit regelt.

Voor welke tijd moet ik mijn bestelling plaatsen?
Zorg dat uw bestelling twee dagen voor de gewenste afleverdag bij Mediq is, vóór 12.00 uur.

Kan Mediq mij ook helpen met declarabele zorgproducten?
Ja, Mediq helpt u ook graag met de declarabele zorg van bewoners die onder de zorgverzekeringswet (Zvw) vallen. Wilt u meer weten over de meerwaarde van Mediq bij declarabele zorg? Klik hier.

Hoe kan ik een product retour sturen?
Soms gaat de bestelling of levering van een bepaald product niet naar wens en wilt u een product terugsturen. Gebruik hiervoor het retourformulier.

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Velden met een * zijn verplicht, het formulier kan niet verzonden worden wanneer deze velden niet ingevuld zijn.

Mediq gebruikt bovenstaande persoonsgegevens om contact met u op te nemen naar aanleiding van uw verzoek. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.
Mediq gebruikt bovenstaande persoonsgegevens om contact met u op te nemen naar aanleiding van uw verzoek. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.