Over Mediq

Dit is ons verhaal

verpleegkundige helpt oudere vrouw met staan in haar woonkamer

Zorg voor mensen is wat ons verbindt

Al sinds onze oprichting als coöperatieve apothekersvereniging in 1899. En nu als hulpmiddelenzorgbedrijf met activiteiten in 13 Europese landen. Vandaar ook onze naam: een samentrekking van medisch en iq. Doordachte hulpmiddelenzorg en advies met verstand van zaken. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten we ons dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals. En zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het leven en werk voor patiënten en zorgprofessionals gemakkelijker en prettiger te maken.

De juiste zorg op de juiste plaats

Mensen helpen om zo goed mogelijk om te gaan met een chronische aandoening of ernstige ziekte. Thuis, in een zorginstelling en in het ziekenhuis. Met een afgewogen productassortiment, bestelgemak en uitgekiende logistiek. Met voorlichting, instructie en begeleiding. Met snelle hulp bij vragen en complicaties. Dat is waar wij aan werken, samen met zorgprofessionals, zorginstellingen en verzekeraars.

lachende vrouw in rolstoel

Kwaliteit van leven als kompas

Een chronische aandoening of ziekte kan je leven enorm veranderen. Normale dagelijkse dingen zijn opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Dan is Mediq een vaste waarde die er alles aan doet om mensen eigen regie, veiligheid en zekerheid te laten ervaren. Gedreven door onze kernwaarden: caring heart, customer drive en champion spirit.

Caring heart

We zijn een bedrijf van mensen met een passie voor zorg. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Hoe kunnen we de kwaliteit van leven met een ziekte of aandoening positief beïnvloeden? Dat is wat ons altijd bezighoudt.

Customer drive

Onze producten en diensten hebben impact op de kwaliteit van leven van miljoenen mensen. Bij alles wat we doen, kijken we of het beter kan. Ook zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om de zorg betaalbaar te houden zonder kwaliteit in te leveren. Voor de patiënt, de zorgprofessional en de zorgverzekeraar.

Champion spirit

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Samen, want zo kunnen we meer bereiken. Grenzen verleggen en nog betere resultaten behalen. Bij ons zijn gedrevenheid, integriteit en respect vanzelfsprekende aspecten van de bouw van een winnend team.
magazijnmedewerkers

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We willen bijdragen aan kwaliteit van leven en aan een gezonde maatschappij. Ook voor de generaties na ons. In onze bedrijfsvoering houden we zoveel mogelijk rekening met de effecten op onze werknemers, het milieu en de maatschappij. Ons MVO-beleid wordt gedragen door vijf speerpunten waarmee we positieve invloed hebben op MVO-aspecten voor onze omgeving en medewerkers.

Zorg van de toekomst

We investeren veel in zorgtechnologie, digitalisering en e-health. Hierdoor komen we regelmatig met nieuwe innovaties. Van manieren om de klantervaring te verbeteren tot oplossingen die de bewegingsvrijheid van mensen vergroten. En die helpen om de druk op zorgprofessionals te verminderen. De juiste zorg op de juiste plaats. Hierin nemen wij graag onze verantwoordelijkheid om de zorg van de toekomst betaalbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit te houden.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.