Onze zorginnovaties

Bij Mediq werken we dagelijks aan innovatieve zorgoplossingen. Onze zorgprogramma’s maken het leven van patiënt en zorgprofessional een stukje makkelijker. We bieden een breed scala aan gespecialiseerde hulp, voor diabetes-, stoma-, continentie- en luchtwegzorg. Maar ook voor medische voeding, wondzorg, infuustherapie en medische en facilitaire hulpmiddelen. We breiden onze mogelijkheden voortdurend uit. Door nieuwe verbindingen te leggen, nieuwe behandelingen en e-healthmethoden te ontwikkelen. Door steeds te groeien en te vernieuwen kunnen we blijven voorzien in de behoeften van onze patiënten en iedereen die voor hen zorgt. Onze zorgprogramma’s zijn daar een voorbeeld van. 
Health coach app

Health Coach

Wij helpen jou gezonder te leren leven door ons nieuwe gezondheidsprogramma Mediq Health Coach. Via onze gebruiksvriendelijke smartphone applicatie sta je in direct contact met toegewijde leefstijlcoaches die jou dagelijks helpen in het behalen van je persoonlijke doelen op bijvoorbeeld gewichtsverlies of beter slapen. Wil jij ook de eerste stap zetten?

Pien

Pien is de zorgoplossing die het leven makkelijker maakt voor mensen met incontinentie en hun ondersteuning door zorgprofessionals. Pien is een kennisbank die altijd beschikbaar is. Pien helpt bij alledaagse en bij ingewikkelde zaken. Op basis van de gebruikte continentiematerialen en de persoonlijke situatie van de patiënt geeft Pien informatie op maat. Bijvoorbeeld door relevante instructievideo’s en tips. Daarnaast is er een telefonische hulplijn.
Man drinkt medische voeding thuis

Voedingstherapie Plus

Voedingstherapie Plus is ons zorgprogramma dat patiënten succesvol ondersteunt bij het volhouden van hun drinkvoedingstherapie. Zorgprofessionals kunnen eenvoudig de therapieverloop op afstand volgen en houden meer tijd over voor consulten. Patiënten krijgen extra begeleiding via Mediq terwijl ze thuis kunnen blijven.
Diabetespatiënt ligt op bank en maakt gebruik van de DiaCare-app

DiaCare

DiaCare is ons zorgprogramma waarmee we mensen met diabetes en hun diabetesbehandelaar ondersteunen. Samen kunnen zij zelfmanagement, consulten, contactmomenten op afstand en educatie beter inzetten. DiaCare vergroot de kwaliteit van leven en zorgt voor betere gezondheidsuitkomsten. Het zorgprogramma is bedoeld voor alle mensen met diabetes en voor ziekenhuizen die de behandeling van diabetespatiënten willen verbeteren. 
Opa leest aan kleinkinderen voor

StomaLife

StomaLife is een innovatief zorgprogramma waarin ziekenhuizen, stomadragers en Mediq samenwerken om ziekenhuiszorg en de zorg thuis met elkaar te verbinden. StomaLife borgt goede zorg voor de stomadrager vanaf de eerste afspraak in het ziekenhuis tot en met het dagelijks leven met een stoma in de thuissituatie. StomaLife ondersteunt zowel de stomadrager als de stomaverpleegkundige met praktische middelen en kennis die bijdragen aan versnelde zelfredzaamheid.
Wondverpleegkundige verbindt de wond van een mannelijke patiënt op bed

Wondregie

Wondregie is een zorgprogramma dat wondconsulenten en wijkverpleegkundigen ondersteunt bij hun wondbehandeling. Dit programma is ontwikkeld op verzoek van zorgverzekeraar Zilveren Kruis en in samenwerking met thuiszorgorganisatie Aafje, MOB, Beweging 3.0, Opella, Pieter van Foreest en Rivas Thuiszorg. Het doel van Wondregie is dat complexe wonden sneller genezen.
Oudere dame ontvang zorg van verpleegkundige thuis via Thuisziekenhuis Nederland

Thuisziekenhuis Nederland

Thuisziekenhuis Nederland speelt in op de groeiende vraag van patiënten naar medisch specialistische thuisbehandelingen. Deze thuisbehandelingen voorzien in de belangrijkste behoeften van patiënten. Thuis is het prettigst, de inbreuk van een thuisbehandeling op het dagelijks leven is minder groot, reizen naar het ziekenhuis is niet meer nodig en de belasting van gezins- of familieleden neemt af.
Kind ontvangt verneveltherapie thuis

Verneveltherapie Plus

Verneveltherapie met antibiotica is snel, goed en gemakkelijk geregeld via Verneveltherapie Plus van Mediq. We ondersteunen de patiënt zo goed mogelijk in de eigen omgeving zodat bezoeken aan de apotheek of het ziekenhuis worden beperkt.
Man ontvangt zorg van verpleegkundige thuis

Thuisdialyse

Thuis dialyseren kan bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg en leven van mensen met een nieraandoening. We zorgen ervoor dat patiënten in hun eigen huis kunnen dialyseren en tegelijkertijd onder controle kunnen blijven bij hun behandelaar.