Uw partner in diabeteszorg

Zorgprofessional schrijft voor achter laptop via het voorschrijfsysteem van Mediq

Diabetesartikelen voorschrijven

Artikelen voor uw patiënt schrijft u eenvoudig voor via ons voorschrijfsysteem. U kunt inloggen met uw Mediq-account. In het voorschrijfsysteem kunt u makkelijk zoeken naar een product, de ingangsdatum van een machtiging bepalen en machtigingen op elkaar laten aansluiten.

  • Deskundige ondersteuning voor u en uw patiënt

  • Uw patiënt is bij ons in vertrouwde handen

  • Vergoeding via bijna alle zorgverzekeraars

Moeder met dochter die haar glucosegehalte meet en zoon in de speeltuin

Samen geven we de beste zorg aan uw patiënten

Als iemand de diagnose diabetes krijgt, verandert er veel. Wij weten dat de zorg voor diabetes niet ophoudt bij het leveren van diabeteshulpmiddelen. Daarom investeren wij, samen met professionals, in kennis en kunde van mensen met diabetes. Daarnaast ondersteunen wij u graag waar het kan. Onze accountmanagers staan altijd voor u klaar, maar ook de medewerkers van de klantenservice helpen u graag verder. Via ons online zorgplatform voor professionals, plaatst u snel en eenvoudig een bestelling zodat u uw tijd en aandacht weer aan de patiënt kunt besteden. We leveren een compleet assortiment op het gebied van diabeteshulpmiddelen en zijn merkonafhankelijk. Van bloedglucosemeter tot insuline pennaald en van lancet tot pompinfusieset.

Jonge vrouw krijgt uitleg van verpleegkundige

Goed voorbereid starten met een glucosesensor

Op onze vernieuwde omgeving Glucosesensor vindt uw patiënt alle informatie die aansluit bij de behoefte van dat moment. Of er nu vragen zijn tijdens het oriënteren, starten of gebruik van sensortherapie. In heldere en makkelijk te begrijpen taal, met veel productinformatie, een keuzehulp en educatie- en productfilmpjes. Alle informatie die u hier vindt is ontwikkeld in samenwerking met diabetesverpleegkundigen en kan ook gebruikt worden als aanvulling op de informatie die u geeft tijdens het consult.

Diabetespatiënt ligt op bank en maakt gebruik van de DiaCare-app

DiaCare

DiaCare is het zorgprogramma van Mediq dat mensen met diabetes inzicht geeft in hun diabetes en de diabetesbehandelaar helpt bij het voorbereiden van uw afspraken.

Verantwoordingsformulieren

De meeste benodigdheden voor diabeteszorg zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering van uw patiënten. Om aanspraak te kunnen maken op medische hulpmiddelen, hebben zij echter een verantwoording (ook wel machtiging genoemd) van u als behandelaar nodig. De zorgverzekeraar geeft op basis van uw verantwoording een machtiging af voor het gebruik van medische hulpmiddelen voor een bepaalde periode. U kunt de verantwoording rechtstreeks doorgeven via het voorschrijfsysteem of aan ons mailen. 

We zijn er voor u

Goede zorg gaat verder dan alleen het leveren van de juiste producten voor elke patiënt. Aandacht, vakmanschap en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, zijn eveneens onmisbaar. Wij besteden daarom veel aandacht aan kennisoverdracht en educatie. Om u als professional te kunnen faciliteren. Zodat u kunt blijven leren. Van ons, maar vooral ook van elkaar.