Bewezen effectief leefstijlprogramma

 -5,5 kg

gemiddeld gewichtsverlies

na 6 maanden1

80%

van de deelnemers

met prediabetes

ervaart een sterke daling van

te hoge HbA1c-waarde

(-0,6 na 6 maanden)1

70%

van de deelnemers

met diabetes type 2

bereiken een ommekeer1

30%

minder ademstops bij

slaapapneupatiënten

met 10% gewichtsverlies2

1 Onderzoek Liva Healthcare (Internal Data, from Real-World Evidence) (Christensen et al 2022a; Hesseldal et al 2022; Christensen et al 2022b.)
Bron: https://www.obesitaskliniek.nl/advies-obesitas/symptomen-gevolgen-obesitas/slaapapneu-en-overgewicht
 • Eerstelijn
 • Diabeteszorg
 • Luchtwegzorg

Volledig vergoed leefstijlprogramma

Dit leefstijlprogramma is een mooie aanvulling op uw zorg als huisarts. Zo verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, ondersteunt het stoppen met roken en komt uw patiënt fysiek en mentaal beter in balans. Deze digitale GLI wordt volledig vergoed voor deelnemers die voldoen aan de inclusiecriteria*. Via ons huisartsenportaal kunt u patiënten eenvoudig aanmelden voor het programma. Onze accountmanagers vertellen u graag meer.

Leefstijlverandering als onderdeel voor behandelplan

Dit leefstijlprogramma kan gevolgd worden in combinatie met afbouw diabetesmedicatie voor mensen met prediabetes of DMT2 en (zwaar) overgewicht. Maar ook bij DMT1 kan leefstijlverandering bijdragen aan verbetering van bloedglucosewaarden. Via ons voorschrijfportaal kunt u patiënten eenvoudig aanmelden voor het programma. Onze accountmanagers vertellen u graag meer!

Leefstijlverandering in combinatie met slaaptherapie

Het positieve effect van gewichtsverlies op slaapapneuklachten is aangetoond in diverse onderzoeken. Onze ervaren leefstijlcoaches helpen de deelnemers bij beter slapen en vermindering van stress. Dit leefstijlprogramma kan in combinatie met slaaptherapie worden voorgeschreven door u als medisch specialist via ons voorschrijfportaal. Onze accountmanagers vertellen u graag meer!

een vrouw snijdt broccoli op een houten plank voor de schaal met verse groenten en kijkt op de health coach app

De voordelen van Mediq Health Coach

 • Volledig vergoed programma

 • Het digitale programma kan gevolgd worden waar én wanneer iemand maar wil

 • Focus is op individuele contactmomenten in plaats van in groepen

 • Nationale dekking; overal inzetbaar, niet afhankelijk van beschikbaarheid van lokale coaches

Hoe werkt het?

1. Beoordeel of de patiënt geschikt is voor dit programma en voldoet aan de vergoedingscriteria*

2. Meld de patiënt eenvoudig aan via ons voorschrijfportaal

3. Na het doorsturen van de machtiging kan de patiënt direct zelf een startmoment kiezen

* Volwassene (18 jaar of ouder) met overgewicht (BMI van 25-30) én een verhoogd risico op chronische ziekten zoals Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of hart- en vaatziekten, of overgewicht (BMI van 25-30) én een verhoogde buikomvang (voor vrouwen >88 cm, voor mannen >102 cm), of volwassenen met obesitas (BMI van 30 of hoger).

Informatiepakket Mediq Health Coach

Vrijblijvend gratis promotiepakket aanvragen

Het Mediq Health Coach promotiepakket bevat informatie voor uw patiënt die u kunt gebruiken in de wachtruimte of tijdens een consult. De inhoud van het pakket:

- Brochures (50 stuks)

- Digitale voorbeeldbrieven (Turks/Nederlands)

- Wachtkamerposters A3 formaat (2 stuks)

Wilt u liever een digitale variant van de wachtkamerposter voor weergave op een scherm? Download deze dan hieronder.

Er zijn 3 varianten voor het promotiepakket beschikbaar:

- Leefstijl bij huisartsenzorg

- Leefstijl bij diabeteszorg

- Leefstijl bij slaaptherapie

U kunt dit pakket hieronder kosteloos aanvragen.

Aan de slag met leefstijlinterventie

Wilt u ook Mediq Health Coach gaan aanbieden aan uw patiënten? We geven u graag extra informatie! Selecteer een van de onderstaande opties voor extra informatie of een gratis promopakket, vul uw gegevens in en onze accountmanager neemt snel contact met u op. De gegevens in velden aangeduid met * hebben wij nodig om uw aanvraag te verwerken.

Mediq gebruikt bovenstaande persoonsgegevens om contact met u op te nemen naar aanleiding van uw verzoek. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.

Veelgestelde vragen

1. Wie kan er deelnemen aan dit programma?
 • Verwijzing huisarts of medisch specialist* verplicht.
 • Volwassenen (18 jaar of ouder) met overgewicht (BMI van 25-30) en verhoogd risico op chronische ziekten zoals Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of hart- en vaatziekten;
  of
 • Volwassenen (18 jaar of ouder) met overgewicht (BMI van 25-30) en een verhoogde buikomvang (voor vrouwen >88 cm, voor mannen >102 cm)
  of
 • Volwassenen (18 jaar of ouder) met obesitas (BMI van 30 of hoger)
Verder moeten de deelnemers in bezit zijn van een iPhone met minimaal iOS versie 9 of een Android smartphone met minimaal Android v5.0.

* Zorgverzekeraar VGZ accepteert alleen een verwijzing van een huisarts voor GLI

2. Welke zorgverzekeraars vergoeden dit leefstijlprogramma?
Zilveren Kruis, VGZ, ONVZ, Caresq, Zorg & Zekerheid en a.s.r.-verzekerden die voldoen aan de voorwaarden voor deelname krijgen dit programma volledig vergoed. Voor de overige deelnemers, die voldoen aan de voorwaarden, adviseren wij u contact op te nemen met de zorgverzekeraar over vergoeding van leefstijlinterventie. In de nabije toekomst zullen andere zorgverzekeraars naar verwachting aansluiten.Logo a.s.r. en Zilveren Kruis
Logo VGZ ONVZ Caresq
3. Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?
Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI is gericht op een langdurige gedragsverandering en een gezonde leefstijl bij mensen met overgewicht/obesitas en een verhoogd gezondheidsrisico voor mensen die zijn verwezen door hun huisarts. Mediq Health Coach is eerste digitale GLI en wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars.

Door het digitale karakter is Mediq Health Coach beschikbaar waar en wanneer de deelnemer maar wil. Het leefstijlprogramma heeft een bewezen resultaat van gemiddeld 6 kg gewichtsverlies na 6 maanden. 

4. Hoe lang duurt het programma?
Het programma duurt 24 maanden. Het programma bestaat uit een actieve fase en onderhoudsfase. De actieve fase duurt 6 maanden. Tijdens deze fase zijn er meerdere (asynchrone) contactmomenten met een persoonlijke coach. Het creëren van nieuwe gewoontes staat dan centraal. Hierna volgt de onderhoudsfase. Deze fase duurt 18 maanden. De begeleiding van de persoonlijke coach blijft maar wordt nu minder intensief. De nieuwe leefstijl is tijdens deze periode volledig aangeleerd. De begeleiding blijft beschikbaar om te motiveren en deelnemers in staat te stellen de gezondheidsdoelen te bereiken. Om het programma te ondersteunen is er een speciale app ontwikkeld. Om deze app optimaal te laten functioneren wordt er samengewerkt met een externe data-analyse partij en ontwikkelaar Liva. Gegevens worden binnen dit programma gedeeld met deze externe partij. Ook binnen dit besloten portaal wordt de privacy gewaarborgd en werken wij volgens de AVG richtlijnen.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Hoe we dat doen leest u in ons Privacy Statement en Cookiebeleid. Algemene voorwaarden en een aanvullende privacyverklaring voor dit programma zijn hieronder beschikbaar.