StomaRegie verbindt ziekenhuiszorg en zorg thuis

Sneller zelfredzaam door StomaRegie

Dit speciale zorgprogramma ondersteunt zowel de stomaverpleegkundige als de stomadrager met kennis en praktische middelen die bijdragen aan versnelde zelfredzaamheid. Zo kan een stomadrager eenmaal thuis snel weer zijn eigen leven oppakken. Dat is wel zo prettig. StomaRegie helpt complicaties te voorkomen De stomadrager die deelneemt aan StomaRegie wordt actief geattendeerd op situaties waarbij hij aan de bel moet trekken. De stomaverpleegkundige in het ziekenhuis is in alle gevallen het vaste aanspreekpunt. Zowel in de periode in het ziekenhuis als in de thuissituatie. Een vertrouwd gezicht dat met je meedenkt. Voor deelnemers aan StomaRegie kan de stomaverpleegkundige uit het ziekenhuis een huisbezoek doen, als dat nodig of gewenst is.

Op huisbezoek met StomaRegie

Meedoen aan StomaRegie?

De stomaverpleegkundige uit het ziekenhuis kan een stomadrager vragen om mee te doen aan StomaRegie. Dit kan als u net een stoma heeft gekregen, maar kan ook als u al een tijd met een stoma leeft. Inmiddels werken meerdere ziekenhuizen naar volle tevredenheid met StomaRegie. Meer dan 1.000 mensen met een stoma die meedoen aan StomaRegie geven het zorgprogramma gemiddeld een 8,5.

StomaRegie voor zorgprofessionals

Bent u zorgprofessional in het ziekenhuis en wilt u meer weten over dit StomaRegie? 

StomaRegie voor patiënten

Wilt u meer weten over StomaRegie of wilt u weten of uw ziekenhuis ook meedoet?
Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, daar kunt u op vertrouwen. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring. Een aanvullende privacyverklaring voor StomaRegie is hieronder beschikbaar.