Controle over uw diabeteshulpmiddelen

Bezorger overhandigt bestelling aan klant

Diabetesartikelen bestellen

Uw artikelen bestelt u eenvoudig in onze webshop. In het inlogscherm kiest u voor ‘Diabeteszorg’. Daarna logt u in met uw e-mailadres en wachtwoord. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Staat uw bestelling klaar om te verzenden? Dan ontvangt u een e-mail met de verzendgegevens en de verwachte bezorgtijd. Bestelt u op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis.

  • Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5

  • Eén online omgeving voor uw zorgproducten

  • Alle zorgverzekeraars vergoeden onze diabeteshulpmiddelen

Moeder met dochter die haar glucosegehalte meet en zoon in de speeltuin

U kunt vertrouwen op onze diabetesmaterialen

Als u diabetes heeft is uw bloedsuikerspiegel uit balans, dit komt door een tekort aan insuline. Er zijn verschillende soorten diabetes, waarvan de meeste mensen diabetes type 2 hebben. Daarnaast bestaat er nog zwangerschapsdiabetes. Zwangerschapsdiabetes stopt zodra de zwangerschapshormonen na de bevalling afnemen en de suikerspiegel weer normaal wordt. In alle gevallen kan Mediq u begeleiden bij uw diabetes.

Diabetes zelfcontrole expert van Mediq

Diabetes Kenniscentrum

De behandeling van uw diabetes ligt voor een belangrijk deel in uw eigen handen. Om dit goed te kunnen doen, heeft u kennis over diabetes nodig. In het Diabetes Kenniscentrum vindt u uitgebreide en betrouwbare informatie over diabetes en onderwerpen die daarmee samenhangen. Mediq werkt samen met diabetesexperts die elk hun eigen aandachtsgebied hebben en u hier advies over geven. Daarnaast kunt u veel lezen over diabetes in Diactueel, ons lifestyle magazine. Naast verhalen van lotgenoten vindt u hier veel tips en handige weetjes.

Veelgestelde vragen

Hoe word ik klant bij Mediq?
Meestal meldt uw huisarts of behandelaar u bij ons aan. Die stuurt ons een machtiging of autorisatie, waardoor we weten wat u nodig hebt. Kort na uw afspraak met uw zorgprofessional ontvangt u van ons een e-mail met een link waarmee u uw account kunt activeren. U kunt u ook zelf aanmelden als klant. Om uw declaraties voor u te kunnen afhandelen, vragen we u om de machtiging of autorisatie van uw huisarts of behandelaar. Als we uw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met u op.

Waarom kiezen voor Mediq?
Wij zijn er om u te helpen het uiterste uit uw leven te halen. Dit doen we onder andere door ervoor te zorgen dat u snel de juiste medische hulpmiddelen in huis hebt. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen denken met u en uw behandelaar mee over de beste oplossing voor uw situatie. En we handelen de declaratie voor u af met uw zorgverzekeraar.
Heb ik een Mijn Mediq-account nodig om te bestellen?
Ja, als klant van Mediq kunt u met een account voor Mijn Mediq online bestellingen plaatsen. De gegevens die u in Mijn Mediq invoert, gebruiken we om u over uw bestelling te informeren, om u te helpen als u vragen hebt en om declaraties voor u af te handelen. Bent u nog geen klant bij ons? Vul dan uw gegevens in om klant te worden. Daarna krijgt u een account voor Mijn Mediq.

Kan ik mijn bestelling ook op een ander adres laten bezorgen?
In Mijn Mediq kunt u het bezorgadres per bestelling aanpassen. Ook kunt u kiezen voor bezorging bij een PostNL-afhaallocatie bij u in de buurt. Hier kunt u uw pakket (laten) ophalen op het moment dat u het beste uitkomt.

Kan ik een e-mail ontvangen over de levering van mijn bestelling?
Ja dat kan. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u een dag voor levering een bericht met het tijdsvak waarbinnen de bestelling wordt bezorgd.
Staat uw vraag er niet bij?

We hebben nog veel meer vragen en antwoorden voor u verzameld in onze Hulprubriek.