Uw partner in stomazorg

Stomazorg voorschrijven

Artikelen voor uw patiënt schrijft u eenvoudig voor via ons voorschrijfsysteem. U kunt inloggen met uw Mediq-account. In het voorschrijfsysteem kunt u makkelijk zoeken naar een product, de ingangsdatum van een machtiging bepalen en machtigingen op elkaar laten aansluiten. 

  • Deskundige ondersteuning voor u en uw patiënt

  • Uw patiënt is bij ons in vertrouwde handen

  • Overeenkomsten met alle zorgverzekeraars

Samen geven we de beste zorg aan uw patiënten

Als iemand een stoma nodig heeft, verandert er veel. Voor uw patiënt is het prettig te weten dat hij kan vertrouwen op de jarenlange ervaring en kennis van u en ons op het gebied van stomazorg. We zijn al jaren expert en grootste leverancier van stomahulpmiddelen. Onze kennis delen we graag met u, zodat we samen de beste stomazorg aan uw patiënt kunnen geven. 

Zelfredzaam met StomaRegie

StomaRegie is een innovatief zorgprogramma waarin ziekenhuizen, stomadragers en Mediq samenwerken om de ziekenhuiszorg en de zorg thuis met elkaar te verbinden. StomaRegie borgt goede zorg voor de stomadrager vanaf de eerste afspraak in het ziekenhuis tot en met het dagelijks leven met een stoma in de thuissituatie.

We zijn er voor u

Goede zorg gaat verder dan alleen het leveren van de juiste producten voor elke patiënt. Aandacht, vakmanschap en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, zijn eveneens onmisbaar. Wij besteden daarom veel aandacht aan kennisoverdracht en educatie. Om u als professional te kunnen faciliteren. Zodat u kunt blijven leren. Van ons, maar vooral ook van elkaar.

Verantwoordingsformulier

De meeste benodigdheden voor stoma’s zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering van uw patiënten. Om aanspraak te kunnen maken op medische hulpmiddelen, hebben zij echter een verantwoording (ook wel machtiging genoemd) van u als behandelaar nodig. De zorgverzekeraar geeft op basis van uw verantwoording een machtiging af voor het gebruik van medische hulpmiddelen voor een bepaalde periode. U kunt de verantwoording rechtstreeks doorgeven via het voorschrijfsysteem of aan ons mailen.