Hyper Control: de diabetes game

medewerkers van mediq en vrolijke ouderen in een collage
6 oktober 2022
Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Ter ere van het 10-jarig bestaan van de stichting, werden zo’n 2.700 ouderen thuis verrast met een koek en een praatje. Medewerkers van Mediq boden namens de stichting een helpende hand door langs te gaan bij ouderen thuis tussen 28 september en 6 oktober 2022. 

De traktatie in het teken van het 10-jarig bestaan viel gelijk met de start van landelijke week tegen eenzaamheid. Een week waarin ontmoeting en verbinding centraal staan.

Waardevol partnerschap tegen eenzaamheid

De samenwerking tussen Stichting Met je hart en Mediq gaat verder dan het rondbrengen van koeken. Diverse medewerkers van Mediq zijn vaste vrijwilliger en hebben zij teams opgestart in hun eigen gemeente. Sinds 2021 vervullen onze klantenservicemedewerkers en verpleegkundigen van Mediq ook een signaalfunctie. Zij spreken regelmatig ouderen met een chronische ziekte die sociaal geïsoleerd zijn en hier merkbaar onder lijden. Stichting Met je hart kan zo pro-actief ouderen benaderen. Samen verzachten we de pijn.