Levering- en bestelinformatie Mediq

Insulinepomp bestellen via Mediq 

Uw diabeteshulpmiddelen bestellen via Mediq werkt heel eenvoudig. De fabrikant van de insulinepomp levert de pomp bij u, wij leveren alle hulpmiddelen die erbij nodig zijn. Voor het ontvangen van deze hulpmiddelen kunt u kiezen voor onze handige Kwartaalservice; een service van Mediq waarmee u als klant al uw diabeteshulpmiddelen en medicatie elke drie maanden automatisch ontvangt. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Zo heeft u uw diabeteshulpmiddelen en medicatie altijd op tijd in huis. Wel zo makkelijk.  

U maakt al gebruik van de Kwartaalservice 

Maakt u al gebruik van onze Kwartaalservice? Dan passen wij deze automatisch voor u aan zodra er een (nieuwe) insulinepomp voor u wordt aangevraagd. Zijn er meerdere opties voor hulpmiddelen bij uw insulinepomp? Dan ontvangt u eerst een bericht van ons om de Kwartaalservice aan te passen.  

U maakt nog geen gebruik van de Kwartaalservice 

Maakt u geen gebruik van onze Kwartaalservice? U kunt zich dan alsnog aanmelden om uw hulpmiddelen eenmaal per kwartaal automatisch thuis geleverd te krijgen. Natuurlijk kunt u ook bij ons bestellen zonder Kwartaalservice.  Dit kunt u doen via Mijn Mediq, uiteraard binnen uw verantwoording (de diabeteshulpmiddelen die u vergoed krijgt).  
Vrouw neemt pakket aan van de bezorger in deuropening

Van controle tot levering  

Voordat u kunt starten met de insulinepomp, zal uw diabetesbehandelaar deze bij ons aanvragen. Zodra wij deze aanvraag hebben ontvangen, controleren we deze en leggen deze eventueel voor aan uw zorgverzekeraar. Als alles klopt geven wij de fabrikant de opdracht om de insulinepomp te versturen en contact met u op te nemen om een instructie over de pomp met u in te plannen. Deze vindt thuis, digitaal of op uw behandellocatie plaats. In het algemeen zult u de insulinepomp binnen maximaal vijftien werkdagen van de fabrikant ontvangen. Als uw diabetesbehandelaar bij de aanvraag ook een bestelling voor de bijbehorende hulpmiddelen verwerkt, versturen wij die ook binnen een paar dagen.  

Meer materiaal nodig dan vergoed?

De overheid bepaalt vanuit de zorgverzekeringswet welke diabeteshulpmiddelen vergoed worden. De zorgverzekeraar bepaalt vervolgens hoeveel er van die hulpmiddelen in hun vergoeding vallen. Heeft u meer diabetesmateriaal nodig dan u standaard vergoed krijgt? Neem dan contact op met uw behandelaar. Uw behandelaar kan in overleg met u bepalen of het medisch noodzakelijk is om af te wijken van de standaardvergoeding. Hiervoor is wel een aanvullende verantwoording nodig.