ThuisService Oncologie

Thuis voel je je minder patiënt en meer mens
Behandeling thuis

Minder bezoeken aan het ziekenhuis

Een ernstige ziekte als kanker heeft vanzelfsprekend een grote invloed op het dagelijks leven van uw patiënt en zijn of haar naasten. Patiënten staat vaak een intensief en langdurig behandeltraject te wachten met veel bezoeken aan het ziekenhuis. Als intraveneuze chemo- en/of immunotherapie een onderdeel is van de behandeling, kan deze in sommige gevallen thuis plaatsvinden.

  • 16 jaar ervaring met met complexe infuuszorg thuis

  • Complexe verpleegkundige zorg thuis bij uw patiënt

  • Minder dagbehandelingen in het ziekenhuis

Complexe verpleegkundige zorg thuis

De toedieningen worden verzorgd door onze verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in elke vorm van intraveneuze toediening. Met jaarlijkse trainingen houden wij de kennis van onze verpleegkundigen up-to-date. Vanuit verschillende academische expertise centra ondersteunen wij al meer dan 16 jaar lang infuustherapie thuis.

Onze regieverpleegkundige is uw aanspreekpunt

Voor het organiseren van intraveneuze chemo- en/of immunotherapie in de thuisomgeving is een goede planning nodig en afstemming met alle partijen. Dit nemen wij u uit handen. Onze regieverpleegkundige is uw enige aanspreekpunt en coördineert het traject naar huis. Uiteraard in overleg met u als voorschrijver, de oncologieverpleegkundige en de patiënt.

Inzicht in therapieverloop thuis 

Als uw patiënt het ziekenhuis verlaat is het enorm belangrijk om grip te houden op het verloop van de therapie. Met de Mediq Therapie Monitor heeft u op ieder gewenst moment inzicht in de therapieverloop van uw patiënt. Via een online platform vindt u alle relevante parameters van de thuisbehandeling. De patiënt en zijn mantelzorger(s) kunnen de gegevens raadplagen via een gekoppelde mobiele app. Zo kan de behandeling zelfs op afstand, sneller en beter worden aangepast aan de individuele behoefte van de patiënt.

Breed assortiment infuuspompen en toebehoren

Ons assortiment infuuspompen en hulpmiddelen is breed en onze voorraad groot. Zo bieden we voor iedere patiënt een oplossing en maken we de zorg rondom intraveneuze therapie thuis mogelijk. We werken altijd aan het verder ontwikkelen van ons assortiment en zoeken naar innovatieve oplossingen. Zodat iedere patiënt onbezorgd naar huis kan en daar de meest kwalitatieve zorg kan ontvangen. Onze specialistische verpleegkundigen volgen alle relevante scholingen en beschikken over alle kennis rondom onze pompen, hulpmiddelen en de toedieningswijzen.

Samen brengen we infuuszorg naar huis

Bij Mediq doen we er alles aan om zorg op een aangename en veilige manier naar huis te brengen. Ook op het gebied van infuustherapie thuis hebben we de kennis, ervaring en middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij is het aan ú hoe u ons wilt inzetten. Zo kunnen we de intake en transfer naar huis voor u verzorgen, de infuuspomp en alle hulpmiddelen leveren, bereide en onbereide medicatie thuisbezorgen en patiënten begeleiden naar meer zelfstandigheid en betere therapietrouw. Bovendien kunt u inzicht houden in het verloop van de therapie via onze online monitoringservice. Zelfs als ze al thuis zijn, hoeft u uw patiënten dus niet uit het oog te verliezen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over oncologische zorg? Neem contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.