Pijnbestrijding en palliatieve zorg thuis met infuustherapie

Palliatieve zorg pijnbestrijding en sedatie

Comfort voor uw patiënt in de thuissituatie

Als huisarts of thuiszorgverpleegkundige wilt u uw patiënten de best mogelijke zorg bieden. Heeft uw patiënt ernstige pijn? Dan is het vanzelfsprekend dat u de pijn onder controle wilt krijgen, bijvoorbeeld met pijnbehandeling en medicatie. Heeft uw patiënt chronische pijn of is palliatieve behandeling nodig? Dan kan Mediq u hierbij ondersteunen. Wij leveren startpakketten, infuuspompen en zo nodig de medicatie voor palliatieve sedatie en pijnbestrijding in verschillende medicatiesterktes om het patiënten van alle leeftijden zo comfortabel mogelijk te maken. Van kind tot volwassenen. Bij Mediq kunt u vertrouwen op de juiste infuuszorg.

  • Goede logistiek en ruim 400 depots bij thuiszorgorganisaties in Nederland

  • Snelle thuislevering infuuspomp en toebehoren, zo nodig met blaaskatheter of maaghevel

  • Medicatie voor pijnbestrijding en sedatie, zoals morfine en dormicum

  • Hulp thuiszorgteam bij opstarten palliatieve pijnbestrijding

  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Infuuspomp en medicatie online aanvragen

Als huisarts kunt u gemakkelijk en snel de infuuspomp en eventueel medicatie aanvragen voor uw patiënt via huisarts.mediq.nl. Mediq verzorgt de vergoeding met de zorgverzekeraar. Ook voor niet-vergoede zorg kunt u bij ons terecht in ons bestelportaal.

Altijd een depot bij u in de buurt

Palliatieve sedatie moet vaak in korte tijd worden opgestart. Het is prettig als u erop kunt vertrouwen dat u de infuuspomp en toebehoren snel tot uw beschikking hebt. Mediq werkt samen met ruim 400 thuiszorgorganisaties in Nederland. Veel van deze organisaties hebben een depot waar een infuuspomp en infuusmaterialen op voorraad staan. Hierdoor is er altijd wel een depot bij u in de buurt die de materialen kan leveren om palliatieve sedatie snel op te starten. Is er grote spoed? Dan bieden wij een spoedservice aan die de pomp, toebehoren en medicatie kan leveren. Wij streven ernaar om vanuit Bleiswijk een spoed order binnen 4 uur te leveren. Het kan helaas voorkomen dat door drukte op de weg de levertijd op kan lopen. 

Ondersteuning bij palliatieve zorg thuis

Bij de thuiszorgorganisaties waar wij mee samenwerken staan verpleegkundigen 24 uur per dag voor u en uw patiënt klaar. Als u palliatieve sedatie wilt opstarten, kan een verpleegkundige van het technisch thuiszorgteam u en uw patiënt verder helpen. Deze verpleegkundige stelt de infuuspomp bij uw patiënt thuis in en zorgt voor uw patiënt. Vanzelfsprekend houden de verpleegkundigen u op de hoogte van het verloop van de behandeling.

Samen brengen we infuuszorg naar huis

Bij Mediq doen we er alles aan om zorg op een aangename en veilige manier naar huis te brengen. Ook op het gebied van infuustherapie thuis hebben we de kennis, ervaring en middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij is het aan ú hoe u ons wilt inzetten. Zo kunnen we de intake en transfer naar huis voor u verzorgen, de infuuspomp en alle hulpmiddelen leveren, bereide en onbereide medicatie thuisbezorgen en patiënten begeleiden naar meer zelfstandigheid en betere therapietrouw. Bovendien kunt u inzicht houden in het verloop van de therapie via onze online monitoringservice. Zelfs als ze al thuis zijn, hoeft u uw patiënten dus niet uit het oog te verliezen.

Infuuspomp en medicatie voorschrijven

U kunt snel en eenvoudig een infuuspomp en eventuele medicatie aanvragen voor uw patiënt. Mediq verzorgt de vergoeding met de zorgverzekeraar.