Consignatieregeling

De zekerheid van nooit misgrijpen

Het is natuurlijk prettig als u uw patiënten direct kunt voorzien van de aangevraagde infuuspomp, voedingspomp of andere medische apparatuur en het eventuele startpakket. Met onze consignatieregeling krijgt u materialen op voorraad en hoeft uw patiënt niet meer te wachten.

Voorraad in uw eigen magazijn

In principe kunnen we alle medische hulpmiddelen die voor vergoeding in aanmerking komen, in consignatie nemen. Dit betekent dat u van ons een voorraad apparatuur in uw eigen magazijn krijgt. En als u dat wilt ook startpakketten. De grootte van de voorraad stemmen we met u af en leggen we vast in een contract. We kunnen de voorraad snel aanvullen. Daarom heeft u maar weinig opslagruimte nodig.

Geen kosten voor u

De voorraad apparatuur en startpakketten die u in consignatie heeft, blijven eigendom van Mediq. Daarom hoeft u er niet voor te betalen. U geeft het apparaat en het eventuele startpakket alleen mee als u een officiële aanvraag bij ons heeft gedaan voor gebruik van deze materialen.

Als u materialen uit uw voorraad wilt gebruiken 

  • Is de betreffende zorg verzekerd? Dan kunt u de materialen alvast aan de patiënt leveren voordat wij uw aanvraag hebben ontvangen. Zo voorkomen we onnodig wachten. U kunt de aanvraag dus ook aan ons sturen zodra u het apparaat heeft uitgegeven. U voorraad wordt vervolgens weer snel door ons aangevuld.
  • Gaat het om zorg voor rekening van het ziekenhuis of een instelling (zoals bijvoorbeeld bij bloedtransfusies of het toedienen van 5-fu)? Dan is het noodzakelijk dat u ons wel vooraf informeert zodat wij afspraken kunnen maken over de bekostiging van de therapie.

Meer weten over consignatie? 

We vertellen u graag hoe u ook kunt profiteren van de zekerheid die onze consignatieregeling biedt. Neemt u voor meer informatie contact op met onze klantenservice of met uw accountmanager. We helpen u graag verder.