Ondersteuning bij intraveneuze antibiotica bij uw patiënt thuis 

Thuis voel je je minder patiënt en meer mens

Alles voor een zo aangenaam mogelijk thuisbehandeling bij intraveneuze antibiotica

Zodra de behandeling van ernstige infecties langduriger van aard wordt en intraveneuze antibiotica noodzakelijk is om de infectie te behandelen, dan kan een behandeling thuis voor uw patiënt uitkomst bieden. Thuis voel je je nu eenmaal prettiger, herstel je sneller en heb je meer regie over je dagelijks leven. Maar ook voor het ziekenhuis biedt het een uitkomst. Door de therapie thuis voort te zetten, worden de ligdagen in het ziekenhuis verkort met circa 11 dagen waardoor er meer beddencapaciteit is.

  • Van aanvraag tot antibioticatherapie thuis binnen 24 uur

  • Compleet assortiment (on)bereidde antibiotica en infuushulpmiddelen

  • Contracten met alle zorgverzekeraars

  • Landelijke dekking qua logistiek en verpleegkundige zorg

Jongen met hond draagt mobiele infuuspomp in tuin

Wanneer kan uw patiënt naar huis met intraveneuze antibiotica

Bij Mediq doen we alles voor een aangename en veilige intraveneuze antibioticabehandeling thuis. Ook voor patiënten met serieuze infecties, zoals prothese-, bot- en gecompliceerde urineweginfecties die intraveneuze antibiotica nodig hebben. Zolang de patiënt stabiel en zelfredzaam is en de thuissituatie de therapie toelaat, kan hij met intraveneuze antibiotica naar huis. Na ontvangst van de aanvraag van uw transferafdeling organiseert Mediq de volledige zorg voor de behandeling thuis. Zo wordt de betreffende infuuspomp en alle hulpmiddelen snel bij de patiënt thuis geleverd en is de thuiszorg ter plekke. Indien gewenst kan Mediq ook op recept bereide medicatie leveren.

Ondersteuning bij de thuistoediening van intraveneuze antibiotica

De eerste toediening gebeurt onder toezicht in het ziekenhuis of verpleegkundige thuis. Wordt er gebruik gemaakt van een infuuspomp, dan levert Mediq de materialen die nodig zijn om de inbrengplaats schoon en droog te houden. Zodra de antibioticakuur voltooid is en bevestigd door de voorschrijvende arts, wordt de katheter thuis of in de kliniek door een verpleegkundige verwijderd. 

Leveren van (on)bereide antibiotica bij uw patiënt thuis

Mediq biedt een zeer uitgebreid assortiment aan bereide en onbereide antibiotica die we op het door u gewenste tijdstip en locatie kunnen leveren. Voor 16 uur aangevraagd, betekent de volgende dag bij uw patiënt in huis. Is snelheid gewenst? Geen probleem, we bespreken graag de mogelijkheden.

We helpen u graag

Wilt u meer weten over onze ondersteuning bij intraveneuze antibiotica? Neem contact met ons op, we helpen je graag.