‘Diuretica thuis’ voorschrijven bij hartfalen 

Verpleegkundige helpt oudere patient in verzorgingstehuis

Hartfalen behandeling thuis met infuus 

Wanneer plastabletten niet meer toereikend zijn, worden patiënten met decompensatio cordis frequent in het ziekenhuis behandeld. Tijdens deze opnames krijgen zij intraveneuze medicatie toegediend. Dat zet niet alleen de opnamecapaciteit van het ziekenhuis flink onder druk, ook de patiënt met hartfalen ervaart dit als belastend. Hij of zij ondergaat de behandeling liever thuis. Mediq ondersteunt die mogelijkheid actief via ‘diuretica thuis’. Daarmee ontvangt de patiënt thuis optimale zorg, volledig op maat en onder regie van de behandelend arts.

Patiënt wordt thuis bijgestaan door de thuiszorg bij de start van haar infuustherapie

Minder ziekenhuisopnames door thuisbehandeling decompensatio cordis

‘Diuretica thuis’ kan snel worden georganiseerd. Na ontvangst van de aanvraag regelt Mediq de aanwezigheid van een infuuspomp, daarbij behorende hulpmiddelen en diuretica. Onze gespecialiseerde medewerkers beschikken over de kennis en kunde om mee te helpen bij de verdere ontwikkeling van het zorgpad. Bij gewichtsverandering kan de thuiszorg snel reageren door het bijstellen van de toe te dienen hoeveelheid medicatie. Uiteraard in goed overleg met de behandelend arts. Kortom: samen organiseren wij bij hartfalen de beste infuuszorg thuis. Via Mediq kunt u vertrouwen op:

  • Landelijke dekking in logistiek

  • Contracten met alle zorgverzekeraars

  • 24/7 bereikbaarheid en verpleegkundige ondersteuning op afstand

  • Een breed assortiment diuretica

  • Een compleet assortiment infuuspompen en hulpmiddelen

Hogere kwaliteit van leven voor uw patiënt 

De hele thuisbehandeling rondom hartfalen is gericht op maximaal comfort van de patiënt. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, een nauwkeurige afstemming op de situatie thuis leidt tot een langere levensverwachting. Ook het aantal noodzakelijke opnames zal in de praktijk steeds verder afnemen, door optimale afstemming en bijstelling van de diuretica op de situatie thuis. Meer weten? Download onze brochure
 

Kwalitatieve ondersteuning bij ‘diuretica thuis’ 

Ons assortiment infuuspompen en hulpmiddelen is breed en de voorraad groot. Daarnaast biedt Mediq ondersteuning om patiënten met hartfalen zelfstandiger te maken. Desgewenst verzorgen wij trainingen over de therapie, infuuspomp, hulpmiddelen en medicijnen. Maar we doen meer: via instructievideo’s begeleiden wij patiënten met hartfalen naar maximale zelfstandigheid.

Mediq levert deze diuretica  

Mediq zorgt voor een naadloze aansluiting op uw specifieke behoeften als verwijzer. Naast hulpmiddelen en ondersteuning kan Mediq de volgende diuretica thuis leveren:
  • Furosemide
  • Bumetanide
Wilt u liever een andere diuretica voorschrijven? We bespreken graag de mogelijkheden met u.
Heeft u interesse in het naar huis verplaatsen van zorg rondom hartfalen?

De zorgprocesspecialist van Mediq overlegt graag samen met u hoe wij onze dienstverlening op uw ziekenhuiszorg kunnen afstemmen. Of start direct met voorschrijven via ons voorschrijfsysteem.