Infuuszorg Thuis

Immunoglobuline infuus thuis

Thuis voel je je minder patiënt en meer mens

Alles in huis voor immunoglobulinen thuis

Mensen die geregeld een intraveneuze immunoglobuline (IVig en ISvg) behandeling  nodig hebben, kunnen dit ook thuis toegediend krijgen. Met de ThuisService Immunoglobulinen biedt Mediq immunoglobuline therapie op maat voor zowel de patiënt als de behandelaar: van de patiënt-intake en het organiseren van het infuus en immunoglobuline medicatie tot het inplannen van de (thuiszorg)verpleegkundigen. Dit biedt veel voordelen. Voor de patiënt die in de eigen vertrouwde omgeving onder behandeling is én voor het ziekenhuis dat ons de thuistoediening toevertrouwt. We doen er alles aan om de behandeling met zowel IVig als ISvg op een aangename en veilige manier naar huis te brengen.

  • Onze regieverpleegkundigen zijn expert in behandeling met immunoglobulinen

  • Landelijke dekking verpleegkundige zorg en logistiek

  • 24/7 bereikbaar voor zorgvragen

Samen organiseren we de beste behandeling thuis

Sinds 2005 organiseert Mediq infuustherapie met immunoglobulinen bij de patiënt thuis. Hiervoor werken we samen met verschillende academische en perifere ziekenhuizen door heel Nederland. We hebben met onze ThuisService Immunoglobulinen de kennis, ervaring, medicatie en alle middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. De thuisbehandeling is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Voor kinderen is het erg prettig dat zij deze, toch vaak levenslange behandeling, in de vertrouwde omgeving kunnen krijgen. Zo wordt de behandeling een vast onderdeel van de dagelijkse routines thuis. Spannende ziekenhuisbezoeken worden tot een minimum beperkt. Ook voor volwassenen is het prettig om deze behandeling in de dagelijkse gang van zaken te verweven. Zodat leven en werk gewoon door kunnen gaan. Wij kunnen  de IVig behandeling thuis binnen een week vanaf de aanvraag regelen.


Complexe verpleegkundige zorg thuis

Onze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het toedienen van elke vorm van intraveneuze immunoglobulinen, zoals igg, igm en iga. Thuis, in de vertrouwde omgeving van de patiënt. We zien patiënten uit alle academische expertise centra en onze verpleegkundigen weten als geen ander hoe zij de juiste zorg kunnen bieden. Met jaarlijkse trainingen houden wij onze kennis rondom de behandeling en de indicaties die behandeld worden up-to-date.

Leveren van immunoglobulinen (ook tijdelijk)

Mediq werkt merkonafhankelijk en gelooft dat voorschrijvers een keuze moeten kunnen maken waarbij de patiënt voorop staat. Om deze reden hebben wij voor de voorschrijver alle intramurale medicatiemogelijkheden ook extramuraal beschikbaar. Het aanleveren van een recept via ons voorschrijfsysteem is voldoende. Onze apothekers denken graag mee en staan bij eventuele vragen of onduidelijkheden klaar om samen met de voorschrijver tot mooie oplossingen te komen.

Breed assortiment

Ons assortiment immunoglobulinen, infuuspompen en hulpmiddelen is breed en onze voorraad groot. Zo bieden we voor iedere patiënt een oplossing en maken we de zorg rondom een immunoglobuline infuus thuis mogelijk. We zijn altijd bezig met het door ontwikkelen van ons assortiment en op zoek naar innovatieve oplossingen. Zodat iedere patiënt onbezorgd naar huis kan en daar de meest kwalitatieve zorg kan ontvangen. Onze specialistische verpleegkundigen volgen alle relevante scholingen en beschikken over alle kennis rondom intraveneuze immunoglobulinen: pompen, hulpmiddelen en de toedieningswijzen.

Wilt u meer weten over immunoglobulinen-therapie thuis?

De zorgprocesspecialist van Mediq overlegt graag samen met u hoe wij onze dienstverlening op uw ziekenhuiszorg kunnen afstemmen. Neem contact me ons op. We helpen u graag.