Infuuszorg Thuis

Alles in huis voor immunoglobulinen therapie

Thuis voel je je minder patiënt en meer mens

Meer flexibiliteit voor u en uw patiënt

Mensen die geregeld een infuus met immunoglobulinen nodig hebben, kunnen hun therapie ook thuis volgen. Sinds 2005 biedt Mediq hiervoor zorg op maat: van de patiënt-intake en het organiseren van de hulpmiddelen en medicatie tot het inplannen van de (thuiszorg)verpleegkundigen. We hebben met onze Thuisservice Immunoglobulinen de kennis, ervaring en alle middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen.. 

  • 24/7 bereikbaar voor zorgvragen

  • Compleet assortiment hulpmiddelen & medicatie

  • Contracten met alle zorgverzekeraars

  • Facturatie op patiëntniveau

  • Landelijke dekking

Voorschrijven Immunoglobulinen-therapie 

Met onze ThuisService kunt u onze infuuszorg thuis flexibel inzetten. Wilt u gebruik maken van de gehele dienstverlening, kiest u voor de oplossingen die uw dienstverlening complementeren of zoekt u naar een flexibele schil waarbij u oplossingen van Mediq ook tijdelijk kunt inzetten? Via mijnthuisservice.nl vraagt u aan wat uw patiënt nodig heeft. Desgewenst regelt Mediq het hele proces: de hulpmiddelen, medicatie én de zorg bij de patiënt thuis. De regieverpleegkundige is het vaste aanspreekpunt en bezoekt elke patiënt om de werkwijze door te spreken. Dit intakegesprek is heel belangrijk om een helder beeld van de voorgeschiedenis, de thuissituatie en de sociale structuur te krijgen. Zo kunnen we goed inschatten waar we rekening mee moeten houden.
Uitleg thuis draagbare infuuspomp

Complexe verpleegkundige zorg thuis

Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het organiseren van infuuszorg thuis en zijn gespecialiseerd in het toedienen van elke vorm van immunoglobulinen. Met jaarlijkse trainingen houden wij onze kennis over de behandeling en indicaties up-to-date. Samen met de uitvoerend verpleegkundige zorgen zij dat uw patiënt ook thuis de persoonlijke aandacht krijgt die nodig is voor een goede start en voortgang van de immunoglobulinen-therapie.

Leveren van immunoglobulinen (ook tijdelijk)

Mediq werkt merkonafhankelijk en gelooft dat voorschrijvers een keuze moeten kunnen maken waarbij de patiënt voorop staat. Om deze reden hebben wij voor de voorschrijver alle intramurale medicatiemogelijkheden ook extramuraal beschikbaar. Het aanleveren van een recept via ons voorschrijfsysteem is voldoende. Onze apothekers denken graag mee en staan bij eventuele vragen of onduidelijkheden klaar om samen met de voorschrijver tot mooie oplossingen te komen.

Infuuspomp en toebehoren

Ons assortiment infuuspompen en hulpmiddelen is breed en onze voorraad groot. Zo bieden we voor iedere patiënt een oplossing en maken we de zorg rondom immunoglobulinen thuis mogelijk. We zijn altijd bezig met het door ontwikkelen van ons assortiment en op zoek naar innovatieve oplossingen. Zodat iedere patiënt onbezorgd naar huis kan en daar de meest kwalitatieve zorg kan ontvangen. Onze specialistische verpleegkundigen volgen alle relevante scholingen en beschikken over alle kennis rondom onze pompen, hulpmiddelen en de toedieningswijzen.

Wilt u meer weten over immunoglobulinen-therapie thuis?

De zorgprocesspecialist van Mediq overlegt graag samen met u hoe wij onze dienstverlening op uw ziekenhuiszorg kunnen afstemmen. Of start direct met voorschrijven via ons voorschrijfsysteem.

Samen brengen we infuuszorg naar huis

Bij Mediq doen we er alles aan om zorg op een aangename en veilige manier naar huis te brengen. Ook op het gebied van infuustherapie thuis hebben we de kennis, ervaring en middelen in huis om uw patiënten én zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij is het aan ú hoe u ons wilt inzetten. Zo kunnen we de intake en transfer naar huis voor u verzorgen, de infuuspomp en alle hulpmiddelen leveren, bereide en onbereide medicatie thuisbezorgen en patiënten begeleiden naar meer zelfstandigheid en betere therapietrouw. Bovendien kunt u inzicht houden in het verloop van de therapie via onze online monitoringservice. Zelfs als ze al thuis zijn, hoeft u uw patiënten dus niet uit het oog te verliezen.