Beter en sneller meten, meer rust

vrouw met csm-monitor
Zonnehuisgroep Vlaardingen over de WelchAllyn Connex Spot-monitor:

"We kunnen professioneler werken"

“We besparen tijd en dat draagt bij aan het werkplezier en een positieve patiëntervaring. Er blijft tijd over voor aandacht.” Vertelt Sabrina Kosters, Teamleider Revalidatie bij Zonnehuisgroep Vlaardingen over de WelchAllyn Connex® Spot-monitor (CSM-monitor). Een slim meetinstrument voor vitale functies.

 “Deze monitor stond al heel lang op ons verlanglijstje.” Vervolgt Sabrina. Gelieerde ziekenhuizen werken ermee. Als instelling die medium zorg levert wil je net zo efficiënt kunnen werken."

Waarom werken met de CSM-monitor?

Volgens Sabrina zijn er veel redenen te bedenken om te werken met een CSM-monitor van WelchAllyn. “Het gebruiksgemak is hoog en we kunnen hiermee professioneler werken. We maken er intensief gebruik van op de afdeling revalidatie, al is het instrument breed inzetbaar in de zorg.” Mensen die revalideren worden wekelijks gecontroleerd en vaker bij afwijkende waarden. Sabrina: “Voorheen zetten we verschillende spullen klaar.  De kans dat we spullen kwijtraakten of op de grond vielen was dan aanwezig. De manchet maakten we voor het meten van de bloeddruk na iedere patiënt grondig schoon. Alles bij elkaar kost het meten van de vitale functies met verschillende meetinstrumenten veel tijd en daar hebben we een tekort aan in de zorg. Het investeren in een meer duurzame en efficiënte meetapparatuur is daarom echt de moeite waard geweest.”

''Aan tijd hebben we een tekort in de zorg"

Welke voordelen van de CSM-monitor merken jullie in de dagelijkse praktijk?

“Met de CSM-monitor meten we alle vitale functies in 1 minuut tijd en hebben we alles bij de hand en dus minder spullen nodig. Heel efficiënt werken. Ook op het gebied van hygiëne heeft het voordelen. Helaas hebben we recentelijk te maken gehad met een coronagolf. Met de CSM-monitor is het mogelijk om te werken met disposable bloedrukbanden die met een handig kliksysteem te verwisselen zijn. Elke patiënt heeft dus zijn eigen band. Ideaal om een mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen.”

Beter meten, minder fouten

Er kan nauwkeurige gemeten worden met de CSM-monitor en dat is belangrijk. Sabrina vertelt over een cliënt met een onregelmatige hartslag. “Nadat we de cliënt aan de CSM-monitor hadden gekoppeld en iedere 5 minuten hadden gemeten, kwamen we erachter dat haar hartritme niet in orde was. De monitor gaf een alarm af. Doordat we dat nauwkeurig hebben ingesteld, hebben we deze mevrouw wel tijdig kunnen helpen. Het had ook anders kunnen aflopen.”

Klaar voor de toekomst

De Zonnehuisgroep Vlaardingen koos voor het meest uitgebreide model. “Alles erop en eraan, zodat we ook klaar zijn voor de zorg van morgen.” Aldus Sabrina. Zo is het mogelijk om de monitor te koppelen aan het elektronisch cliëntendossier (ECD). Voor routinemetingen van vitale functies, intervalbewaking en aangepaste metingen. Gegevens worden zo nauwkeurig en automatisch vanaf de behandelingslocatie verzonden. 

Succesvolle testperiode 

Is het de investering waard? Dat zeker. Nog voordat de Zonnehuisgroep Vlaardingen de CSM-monitoren in huis haalden, is er uitvoerig getest in een pilotperiode. In samenwerking met de fabrikant WelchAllyn verzorgden Mediq een presentatie voor de organisatie over de CSM-monitor en een product inhoudelijke training. Daarna werd er een demomodel in gebruik genomen. In de tijd dat er gewacht werd op de definitieve levering, mochten we gebruik maken van het demomodel. “Er is altijd goed contact geweest met Leroy en afspraken werden nagekomen. Alleen maar complimenten!” 

 
Ook aan de slag met CSM-monitor?

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager. We helpen u graag op weg.