Care to Care selectie helpt duurzamere keuzes te maken bij assortiment medische hulpmiddelen

vriendelijk lachende jonge vrouw
Expertinterview met Renée Schluter, ESG manager bij Mediq

Waarom is het belangrijk om duurzamere producten te kiezen in de zorg? 

De zorg heeft een enorme impact op het milieu. Door duurzamere keuzes te maken in het assortiment medische hulpmiddelen, maken we samen het verschil. In deze experttalk legt Renée Schluter Environmental Social Governance Manager uit hoe we dit bij Mediq aanpakken door het aanbieden van een duurzamer assortiment: de Care to Care selectie. 

Accepteer alstublieft marketing cookies om de video af te spelen.
Accepteer alstublieft 
             marketing cookies om de video af te spelen.

In deze video

Beantwoordt expert Renée Schluter Environmental Social Governance Manager bij Mediq, drie prangende vragen over het maken duurzamere keuzes voor het assortiment medische hulpmiddelen. Aan bod komt: 
 • het belang van duurzamere keuzes
 • hoe de Mediq Care to Care selectie helpt in het maken van duurzamere keuzes
 • u in de toekomst kunt verwachten van Mediq. 

Liever lezen? Het antwoord op de vragen is ook te lezen onder deze video. 

Over de expert:

Renée Schluter, PhD: "Al van jongs af hebben maatschappelijk relevante thema’s mijn interesse. Het welzijn van mens en planeet gaat mij aan het hart." Environmental, Social, Governance (ESG) Manager bij Mediq maakt zij samen met leveranciers, partners, en collega's elke dag  dat er elke dag stappen worden gezet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bekijk ook haar experttalk over het belang van duurzaamheid in de zorg. 

Waarom is het belangrijk om duurzamere keuzes te maken als het gaat om medische hulpmiddelen?

"In de zorg streven we naar het verbeteren van de gezondheid, het voorkomen van ziekten en het bieden van een goede levenskwaliteit aan mensen. Echter, de zorgsector is in Nederland verantwoordelijk voor ongeveer zeven procent van de CO2-uitstoot en genereert aanzienlijke hoeveelheden afval. De keuze van producten kan bijdragen aan het verminderen van deze milieu-impact."

Hoe helpt Mediq mij om duurzamere keuzes te maken?

"Mediq heeft recentelijk het Care to Care assortiment gelanceerd, dat beschikbaar is in het slimme bestel- en informatiesysteem MedBis in de filteropties. Dit assortiment is voorzien van diverse ecolabels, denk aan het FSC-keurmerk, het keurmerk van de Europese Unie of het Nordic Swan keurmerk. Externe instanties hebben vastgesteld dat deze producten duurzamer zijn."

Hoe zal dit assortiment in de toekomst worden uitgebreid?

"We streven ernaar om extra criteria toe te voegen, zoals biobased materialen of recyclebare materialen, gebaseerd op het circulariteitsprincipe. Elke stap richting circulariteit is een stap in de goede richting. Het Care to Care label helpt u eenvoudig om duurzamere keuzes te maken om de milieudoelstellingen van uw zorgorganisatie te behalen."
Meer informatie over Mediq en MVO

Bij Mediq voelen wij een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid om de gezondheidszorg te verbeteren. Benieuwd naar meer informatie over onze activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?