De waarde van pulpvermalers in zorgorganisaties: efficiëntie, hygiëne en milieuvriendelijk

Ser Wagter vertelt over de pulpvermaler in zijn zorgorganisatie Aafje

Schoner, slimmer en zuiniger werken resulteert in meer aandacht voor de cliënt

In zorgorganisaties speelt efficiëntie en hygiëne een cruciale rol bij het bieden van hoogwaardige zorg aan cliënten. Een van de apparaten die hierbij steeds vaker wordt gebruikt is de Pulpmatic Eco Verpulveraar. Deze speciale machine heeft verschillende voordelen en wordt gebruikt om pulpproducten met organisch afval eenvoudig en milieuvriendelijk te verwerken.

De Pulpmatic Eco Verpulveraar vermaalt organisch afval en voert het direct af via het rioleringssysteem. Zo wordt de hoeveelheid afval geminimaliseerd en de kans op besmetting en verspreiding van ziektes verlaagd. Ouderenzorgorganisatie Aafje is één van de zorgorganisaties die de Pulpmatic Eco Verpulveraar inzet. 

Druk op de zorg

De druk op de zorg is hoog. De vraag naar complexe zorg neemt toe, de zorgkosten lopen op en er heerst een krapte op de arbeidsmarkt. Dat ziet ook Ser Wagter, Manager Diensten en Welzijn bij ouderenzorgorganisatie Aafje: “Via ons inkoopbeleid zijn we continu aan het kijken hoe we onze zorgprofessionals kunnen ondersteunen en helpen om de werkdruk te verlichten. Onder andere daarom is er voor de Pulpmatic Eco Verpulveraar gekozen.

Waar we vroeger altijd de bedpanspoeler gebruikten, zetten we nu de verpulveraar in. Dat heeft voordelen: 
  • Het scheelt de zorgprofessional tijd, omdat het niet meer nodig is om te wachten op een wasbeurt.
  • Het afval hoeft niet meer gescheiden te worden en collega’s worden niet meer opgezadeld met het uitruimen van de bedpanspoeler.
  • Onze zorgprofessionals hoeven hierdoor minder handelingen te verrichten, waardoor er meer aandacht kan worden gegeven aan onze cliënten.”
 

Minimaliseren van besmettingen

“Een ander belangrijk voordeel van pulpvermalers is de verbeterde hygiëne”, zegt Wagter. “Het vermalen van organisch afval minimaliseert de kans op besmetting en verspreiding van ziektes. Dit is van essentieel belang bij een zorginstellingen waar cliënten vaak zwakker zijn en gevoeliger voor infecties.” Pulpvermalers zijn ontworpen om afval volledig te verpulveren en te desinfecteren, waardoor de kans op besmetting tot een minimum wordt beperkt. Bovendien worden de vermalen resten meestal afgevoerd via een afvoersysteem dat is aangesloten op het rioleringssysteem. Menselijke uitwerpselen worden hierdoor direct afgevoerd.

Zuiniger en kostenbesparend

Een ander belangrijk voordeel is dat de Pulpmatic aanzienlijk goedkoper is in aanschaf dan de gemiddelde bedpanspoeler, en heeft een lager energie- en waterverbruik. De Pulpmatic Eco gebruikt een minimale hoeveelheid water en elektriciteit en verpulvert 4-6 pulpproducten in nog geen 95 seconden. Wagter: “Ook zie je dat in er praktijk nauwelijks storingen zichtbaar zijn, dit zie je ook terug in de statistieken. Het apparaat werkt altijd, waardoor zorgprofessionals hun werk kunnen blijven doen en we efficiënter en goedkoper kunnen werken.”

Voordelen ten over

Kortom, pulpvermalers bieden zorgorganisaties een scala aan voordelen.

  • Ze verbeteren de efficiëntie door het versnellen van de afvalverwerkingsprocessen en het verminderen van de afhankelijkheid van traditionele afvalmethoden.
  • Daarnaast bevorderen ze een hygiënische omgeving door de verspreiding van ziektekiemen te minimaliseren.
  • Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere aanpak van afvalverwerking.

Door te investeren in pulpvermalers kunnen zorgorganisaties hun focus leggen op het bieden van hoogwaardige zorg, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan efficiëntie-, hygiëne- en duurzaamheidsdoelen.

Over Aafje

Aafje is een ouderenzorgorganisatie waarbij cliënten terecht kunnen voor activiteiten in de wijk, dagbesteding, thuiszorg, revalidatiezorg of voor zorg in een verpleeghuis. Aafje is te vinden in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, en Albrandswaard.
Meer weten over de pulpvermaler?

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager. We helpen u graag op weg.