Mediq-assortiment beschikbaar via ZorgDomein

Zorgverlener maakt verwijzing
14 februari
Huisartsen en andere verwijzers kunnen medische producten van Mediq voor hun patiënten ook bestellen via ZorgDomein, platform voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de zorg en de bijhorende gegevensuitwisseling.

Geen zorgen over declaraties

Mediq heeft contracten met alle zorgverzekeraars en kan de declaraties rechtstreeks met hen afwikkelen (afgezien van het eigen risico). Via ZorgDomein kunnen huisartsen en specialisten patiënten met gewichtgerelateerde gezondheidsrisico’s ook verwijzen naar het digitale leefstijlprogramma Mediq Health Coach.

Compleet assortiment

Op ZorgDomein zijn producten van Mediq beschikbaar voor:

  1. Continentiezorg, absorberend en afvoerend
  2. Darmspoelen
  3. Diabeteszorg
  4. Infuustherapie
  5. Luchtwegzorg
  6. Medische voeding, drink- en sondevoeding
  7. Stomazorg
  8. Wondzorg

Naast een compleet assortiment medische en facilitaire producten biedt Mediq ook zorgoplossingen, ondersteuning en service. Alles om mensen te helpen om zo zelfstandig en prettig mogelijk te leven, op de manier die bij hen past.

Over ZorgDomein

ZorgDomein is een onafhankelijk platform dat digitale informatie-uitwisseling tussen zorgverleners onderling en hun patiënten verzorgt. Hier kunnen zorgverleners veilig, snel en eenvoudig patiënten doorverwijzen, en andere zorgprofessionals consulteren, diagnostiek aanvragen, laboratoriumaanvragen naar zorginstellingen sturen en diagnostiek en hulpmiddelen aanvragen. Ruim 80.000 zorgprofessionals werken met ZorgDomein, waaronder 91% van alle huisartsen, bijna alle ziekenhuizen en andere praktijken en zorginstellingen zoals GGZ-instellingen en fysiotherapeuten. Jaarlijks worden via ZorgDomein meer dan 13,4 miljoen zorgkeuzes gemaakt.