De voordelen van Mediq Health Coach

Ons leefstijlprogramma heeft een bewezen resultaat van gemiddeld 6 kg gewichtsverlies na 6 maanden. 
 • Volledig vergoed programma

 • Zelf een leefstijlcoach kiezen die bij jou past

 • Een leefstijlplan volledig afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes

 • De overzichtelijke app geeft inzicht in jouw eigen ontwikkeling

 • Contact met je coach op 3 manieren (via tekstberichten, adviesvideo's en live-videogesprekken)

Hoe werkt het?

 1. Bespreek met jouw huisarts of je aan de criteria voldoet
 2. Je bent verwezen en aangemeld bij Mediq door je huisarts
 3. Kies een eigen leefstijlcoach die bij jou past en ontvang toegang tot de app
 4. Video intake met jouw leefstijlcoach
 5. Begeleiding via video en tekstberichten voor 2 jaar
 6. Deze investering in jezelf wordt geheel gratis aangeboden

Bekijk onze video

Voorwaarden voor deelname

Heb je al meerdere pogingen gedaan, maar blijf je terugvallen in oude gewoontes? Dan is dit leefstijlprogramma geschikt voor jou! Het Mediq Health Coach programma is ontwikkeld voor iedereen vanaf 18 jaar die gemotiveerd is om gedurende 2 jaar te werken aan een gezondere leefstijl. Daarnaast voldoe jij aan de volgende criteria:
 • Je bent verwezen door je huisarts
 • Volwassene (18 jaar of ouder) met een overgewicht (BMI van 25-30) én een verhoogd risico op chronische ziekten zoals Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of hart- en vaatziekten

  of
 • Volwassenen met obesitas (BMI van 30 of hoger)
Voldoe je niet aan bovenstaande criteria? Dan kan je niet meedoen aan het gratis programma. Mediq Health Coach is wel tegen betaling beschikbaar voor iedereen die aan een gezondere leefstijl wil werken. Meer informatie? Ga naar www.mediq.nl/healthcoach.
Zorgprofessionals

Bent u huisarts en geïnteresseerd om mee te doen aan onze pilot voor Mediq Health Coach? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Inzicht in jouw progressie door de handige app

Door de handige app heb je altijd inzicht in 15 vitale functies zoals gewicht, aantal gelopen stappen, slaap en voeding en hou je jouw eigen voortgang bij. Ook krijg je wekelijks interessante artikelen en tips om zo meer te leren over een gezonde leefstijl. Jouw gegevens zijn alleen inzichtelijk voor jezelf en jouw leefstijlcoach. Mediq Health Coach is beschikbaar waar en wanneer je wilt.

Ontmoet onze coaches

Profiteer van professionele hulp en toonaangevende expertise van Mediq. Bij ons selecteren de deelnemers een eigen professionele leefstijlcoach, die afhankelijk van ieders wensen en eisen het beste past. Bijvoorbeeld Olivia, een van onze bewegingstherapeuten. Of Tugba, die mee kan denken bij cultureel specifieke situaties of wensen. Een échte coach. Voor échte begeleiding.

Wil je alles nog eens rustig nalezen?

Laat hieronder je gegevens achter en wij sturen je de brochure toe.

*Mediq gebruikt deze gegevens voor relatiebeheer en om je te informeren over voor jou relevante informatie van Mediq.
**Mediq nieuws komt in vele vormen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief met nieuws, inspiratie en handige tips. Maar kan ook productinformatie, een aanbieding uit de webshop of een vraag tot deelname aan een klantonderzoek zijn.

Zie voor meer informatie ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

1. Kan ik deelnemen aan dit programma? Je kunt meedoen aan dit programma indien:
 • je bent verwezen door je huisarts.
 • je volwassen (18 jaar of ouder) bent en overgewicht (BMI van 25-30) hebt met een verhoogd risico op chronische ziekten zoals Diabetes Mellitus Type 2 (DM2) of hart- en vaatziekten;
  of
 • je volwassen (18 jaar of ouder) bent met obesitas (BMI van 30 of hoger)
Verder moet je in bezit zijn van een iPhone met minimaal iOS versie 9 of een Android smartphone met minimaal Android v5.0.

2. Hoeveel kost het?
Zilveren Kruis, CZ en a.s.r.-verzekerden die voldoen aan de voorwaarden voor deelname krijgen dit programma volledig vergoed. Voor de overige deelnemers, die voldoen aan de voorwaarden, stelt Mediq dit tijdelijk gratis ter beschikking.

Logo's a.s.r., Zilveren Kruis en CZ
3. Waarom is dit programma gratis?
De aankomende 2 jaar zal de effectiviteit van het programma worden gemonitord met als doel het te kunnen aanbieden als Gecombineerde Leefstijl Interventie. Hierdoor kan het programma over twee jaar voor iedereen in Nederland, die voldoet aan de aanmeldcriteria, gratis worden aangeboden, doordat het wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat het van eigen risico af gaat.

Om jouw voortgang goed te kunnen monitoren wordt je gedurende het programma gevraagd om vier eenvoudige enquêtes in te vullen via de app. Ook vragen we je een aantal metingen te doen thuis óf bij jouw huisarts. Zo vragen we je gewicht, buikomvang, heupomtrek en bloeddruk. Door middel van de enquête en (zelf)metingen kunnen we zien welke wijzigingen je tussendoor in jouw leefstijl hebt aangebracht en welke doelen je hebt bereikt. Ook geeft het ons een beeld wat goed werkt en om te zien of het programma voldoende handvatten biedt om de doelen te bereiken.

4. Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?
Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI is gericht op een langdurige gedragsverandering en een gezonde leefstijl bij mensen met overgewicht/obesitas en een verhoogd gezondheidsrisico voor mensen die zijn verwezen door hun huisarts. Mediq Health Coach is eerste digitale GLI en wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars.

Door het digitale karakter is Mediq Health Coach beschikbaar waar en wanneer de deelnemer maar wil. Het leefstijlprogramma heeft een bewezen resultaat van gemiddeld 6 kg gewichtsverlies na 6 maanden. Als je verzekerd bent bij a.s.r., en voldoet aan de voorwaarden, kost het jou niks. In de nabije toekomst zullen andere zorgverzekeraars naar verwachting aansluiten.


5. Hoe lang duurt het programma?
Het programma duurt 24 maanden. Het programma bestaat uit een actieve fase en onderhoudsfase. De actieve fase duurt 6 maanden. Tijdens deze fase zijn er meerdere (asynchrone) contactmomenten met jouw persoonlijke coach. Het creëren van nieuwe gewoontes staat dan centraal. Hierna volgt de onderhoudsfase. Deze fase duurt 18 maanden. De begeleiding van jouw persoonlijke coach blijft maar wordt nu minder intensief. De nieuwe leefstijl is tijdens deze periode volledig aangeleerd. De begeleiding blijft beschikbaar om je te motiveren en in staat te stellen de gezondheidsdoelen te bereiken.

6. Hoe vaak heb ik contact met mijn leefstijlcoach?
Bij de start van het programma heb je een live videogesprek met de gekozen leefstijlcoach. Dit gesprek heeft als doel om elkaar te leren kennen maar vooral om samen een persoonlijk plan met doelstellingen op te stellen. Tijdens de actieve fase van het programma zal de Health Coach advies en ondersteuning bieden door tekst- of videoberichten via de app. Ook krijg je diverse gezondheidstips en links naar handige websites. Het contact met de leefstijlcoach zal in eerste instantie wekelijks plaatsvinden en daarna tweewekelijks. Het contact wordt verlaagd tot maandelijks naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt en vooruitgang boekt in het behalen van doelen. Dit zal per persoon verschillen.

7. Welke inzet wordt er van mij verwacht?
Samen met je persoonlijke leefstijlcoach stel je een persoonlijk plan op met voor jouw haalbare doelen binnen een bepaalde tijd. Of je nu probeert je dieet te verbeteren, af te vallen, meer te bewegen of jouw slaapgewoonten te verbeteren, jouw leefstijlcoach zal je begeleiden bij het bereiken van de doelen. Er wordt wel van je verwacht dat je voldoende motivatie hebt voor verandering van jouw leefstijl en voor het doorlopen van het volledige programma. Daarnaast wordt je gedurende het programma gevraagd om vier eenvoudige enquêtes in te vullen via de app.

8. Hoe veilig zijn mijn gegevens in de app?
Mediq bewaart jouw persoonsgegevens voor zover nodig om jou van dienst te zijn, en voor zover nodig of is toegestaan op basis van de wet. Bij de verwerking van jouw persoonsgegevens gaat Mediq zorgvuldig te werk. Jouw persoonsgegevens zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor Mediq. Soms is het echter noodzakelijk dat wij jouw persoonsgegevens delen met andere zorgaanbieders, zoals jouw behandelaar of huisarts.

Om het programma te ondersteunen is er een speciale app ontwikkeld. Om deze app optimaal te laten functioneren wordt er samengewerkt met een externe data-analyse partij en ontwikkelaar Liva. Gegevens worden binnen dit programma gedeeld met deze externe partij. Ook binnen dit besloten portaal wordt jouw privacy gewaarborgd en werken wij volgens de AVG richtlijnen.

Je kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens. Hoe we dat doen lees je in ons Privacy Statement en Cookiebeleid. Algemene voorwaarden en een aanvullende privacyverklaring voor dit programma zijn hieronder beschikbaar.
Liever persoonlijk contact?

Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.