Vergoeding hulpmiddelen

Worden uw medische hulpmiddelen vergoed?

Er zijn in Nederland verschillende regels als het gaat om de vergoeding van medische hulpmiddelen vanuit de zorgverzekering. Worden uw hulpmiddelen niet meer vergoed door uw zorgverzekeraar? Mediq heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars waardoor we snel landelijk kunnen leveren en uw hulpmiddelen vergoed worden. Bekijk alle voordelen van overstappen naar Mediq.

Vergoeding medische hulpmiddelen in 2022

Door een wijziging in de vergoeding van medische hulpmiddelen in 2021, is het mogelijk dat de kosten niet bij meer bij uw zorgverzekeraar te declareren zijn. Het gaat om hulpmiddelen voor diabetes-, incontinentie-, stoma- en verbandmaterialen en medische voeding (DISVV) die geleverd worden via apotheken en apotheekhoudende huisartsen. Daarom is het raadzaam om over te stappen naar een medisch speciaalzaak zoals Mediq, daarmee heeft u meer zekerheid dat uw medische hulpmiddelen blijven worden vergoed.

Vergoeding medische hulpmiddelen Zilveren Kruis

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea? In 2021 veranderden de regels en sindsdien worden hulpmiddelen van de apotheek of apotheekhoudende artsen niet meer vergoed door Zilveren Kruis. Bij Mediq hebben we contracten met alle zorgverzekeraars en kunnen we helpen met de aanvraag van hulpmiddelen en de vergoeding bij Zilveren Kruis. De declaratie bij uw zorgverzekeraar? Ook dat regelen we voor u, zodat u hier geen omkijken naar heeft.


Vergoeding Continue Glucose Monitoring

Vanaf 1 januari 2021 wordt Continue Glucose Monitoring (CGM) vergoed vanuit het hulpmiddelenbudget en niet meer vanuit het ziekenhuisbudget. Dit betekent dat wanneer u voldoet aan de vergoedingscriteria u uw sensoren bij ons kunt bestellen. Wij leveren CGM via onze Kwartaalservice, waarmee u automatisch ieder kwartaal een levering ontvangt. Naast de sensoren leveren wij ook de overige hulpmiddelen en medicatie.


Aanvraag vergoeding hulpmiddelen bij Mediq

U heeft bij ons, ongeacht of er sprake is van een vergoeding voor medische hulpmiddelen, de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen. Uw zorgpolis laat zien of er een vergoeding op het hulpmiddel van toepassing is en of er een eigen bijdrage geldt. Heeft u niet eerder besteld bij Mediq? Dan kunt u eenvoudig een account aanmaken om een bestelling te plaatsen. U krijgt na het aanmaken van een account inloggegevens.

Contract met alle zorgverzekeraars

Mediq heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit heeft als voordeel dat we de kosten van uw materialen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar mogen declareren*.

zorgverzekeraars

*m.u.v. CZ Natura Just (afvoerende, absorberende en stomamaterialen) en VGZ Bewuzt Basis verzekering, IZZ Basis verzekering - variant Bewuzt, Unive Zorg Select Polis (absorberende materialen)