Vergoeding van stomamateriaal

Worden materialen voor mijn stoma vergoed?

De vergoeding van stomamateriaal heeft betrekking op verschillende medische hulpmiddelen, zoals opvangzakjes en plakken. Wilt u zeker zijn dat uw stomamaterialen vergoed blijven? Stap dan direct over naar Mediq en wij regelen de rest.

Heb ik recht op vergoeding voor mijn stoma?

De meeste stomamaterialen, zoals opvangzakjes, plakken, stomapleisters en huidverzorgingsproducten, worden vergoed vanuit uw basisverzekering. Om aanspraak te kunnen maken op stomamateriaal, heeft u een verantwoording van uw arts of behandelaar nodig. De zorgverzekeraar geeft op basis hiervan een machtiging af voor het gebruik van medische hulpmiddelen.

Machtiging

Uw behandelaar kan de verantwoording rechtstreeks doorgeven via ons voorschrijfportaal. Wij koppelen uw verantwoording aan uw zorgverzekeraar en zetten deze om naar een machtiging. Omdat wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars, mogen wij de kosten van uw stomamateriaal in veel gevallen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren*. Hier heeft u dus geen omkijken naar.  

Wilt u zeker zijn dat uw medische hulpmiddelen vergoed worden? Stap dan over naar Mediq.

Overstappen naar Mediq

U kunt zich via ons formulier direct aanmelden bij Mediq. Vervolgens helpen wij u met de stappen om uw stomamaterialen via ons te bestellen. Wilt u specifieke informatie over uw persoonlijke situatie of vergoedingen? Neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag met informatie over stomamaterialen.

* Met uitzondering van Zorgverzekering CZ Just Basic en Nationale Nederlanden Zorg voordelig
Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen

Klant worden of overstappen naar Mediq is heel eenvoudig 

Wij zijn er om u te helpen het uiterste uit uw leven te halen. Niet alleen door snel de juiste stoma materialen leveren, maar ook door persoonlijke zorg, service en informatie.