Vergoeding van dieetpreparaten en drinkvoeding

Wordt medische voeding vergoed?

Als uw behandelend arts of diëtist u medische voeding (zoals dieetpreparaten, drinkvoeding of sondevoeding) heeft voorgeschreven, wordt deze voeding vergoed door uw zorgverzekeraar*. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar met welke leveranciers zij een afspraak hebben. Met uitzondering van het eigen risico heeft u geen kosten aan deze therapie.

Machtiging

Om producten bij Mediq te bestellen hebben wij een voorschrift van uw behandeld arts of diëtist nodig. Dit voorschrift noemen wij een machtiging. De eerste machtiging is bij de meeste zorgverzekeraars een maand geldig. Uw behandelend arts of diëtist kan de machtiging eventueel verlengen of aanpassen. Wij kunnen alleen producten leveren waarvoor wij een geldende machtiging hebben. 
 
Als u een machtiging heeft en uw account is geactiveerd, kunt u in onze webshop uw machtiging inzien (type machtiging, geldigheidsduur). Op basis van deze machtiging kunt u in de webshop zien welke producten voor u vergoed worden. Nog geen klant? Meld u dan aan.

*Vergoeding door alle zorgverzekeraars met uitzondering van alle tot de VGZ-groep behorende zorgverzekeraars (Univé, ZEKUR, ZEKUR natura, VGZ, VGZ Bewuzt, IZZ, MVJP, Zorgzaam, IZA, UMC) voor sondevoedingszorg en dieetpreparaten.
Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen

Klant worden of overstappen naar Mediq is heel eenvoudig 

Wij zijn er om u te helpen het uiterste uit uw leven te halen. Niet alleen door snel de juiste medische hulpmiddelen leveren, maar ook door persoonlijke zorg, service en informatie.