Vergoeding CPAP-apparatuur

Wordt een CPAP apparaat vergoed?

Een CPAP-apparaat kan u helpen bij het met ademhalen als u last heeft van apneu. Heeft een longarts, KNO-arts of neuroloog vastgesteld dat u Obstructief Slaap Apneu heeft (OSA)? Dan krijgt u het CPAP-apparaat en toebehoren zoals een apneu masker vergoed vanuit uw basisverzekering. Op de website van uw zorgverzekeraar ziet u welke hulpmiddelen vergoed worden. 

Contracten met zorgverzekeraars

Mediq heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars, waardoor we snel, landelijk en vrijwel altijd vergoed kunnen leveren. Ook bij grote verzekeraars zoals CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis. Wij mogen de kosten rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.

U krijgt het CPAP-apparaat van ons in bruikleen. Dit betekent dat wij of uw zorgverzekeraar eigenaar blijven van de apparatuur. Na de proefperiode worden het apparaat, het apneu masker en de toebehoren vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft hier geen omkijken naar. Wij regelen de administratieve zaken voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is de eventuele bruikleenovereenkomst van uw zorgverzekeraar te ondertekenen.

Eigen risico

Er geldt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen

Klant worden of overstappen naar Mediq is heel eenvoudig 

Wij zijn er om u te helpen het uiterste uit uw leven te halen. Niet alleen door snel de juiste medische hulpmiddelen leveren, maar ook door persoonlijke zorg, service en informatie.