Vergoedingen diabetes

Worden diabeteshulpmiddelen vergoed?

In principe worden alle diabeteshulpmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering voor mensen met diabetes die insuline gebruiken óf in sommige gevallen voor mensen waarbij zelfcontrole nodig is. Voor de vergoeding geldt een eigen risico. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van diabeteshulpmiddelen gelden aanvullende voorwaarden. Bovendien zijn vergoedingen afhankelijk van uw therapievorm. Sommige zorgverzekeraars stellen scherpere eisen aan leveranciers voor diabeteshulpmiddelen. Wilt u zeker zijn van vergoeding voor uw diabeteshulpmiddelen? Meld u dan aan bij Mediq. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

  • Gespecialiseerde medewerkers die begrijpen wat u nodig heeft

  • Persoonlijke zorg, service en informatie

  • Klanten geven onze service een 8,6

  • Meest complete assortiment zorgproducten

  • Snel besteld en (thuis) bezorgd

Wilt u klant worden bij Mediq? We verwelkomen u graag als klant. Voor uw diabeteshulpmiddelen kunt u zich direct aanmelden. Om u van de insulinepomp of glucosesensoren te kunnen voorzien, heeft u een machtiging nodig van uw behandelend arts. Uw behandelend arts kan u vervolgens naar Mediq verwijzen.

Zekerheid omtrent vergoedingen diabeteshulpmiddelen

Ieder jaar sluiten zorgverzekeraars opnieuw contracten af met bijvoorbeeld apotheken en medisch speciaalzaken zoals Mediq. Ook voor 2024 is dit weer het geval. Stapt u over naar Mediq, dan worden de meeste diabeteshulpmiddelen vergoed. Zoals teststrips, pennaalden, infuussets, insulinepompen of sensoren. Als uw arts of zorgbehandelaar u aanmeldt bij Mediq heeft u bijna altijd recht op een vergoeding van diabeteshulpmiddelen. De voorwaarden voor vergoeding kunt u bij uw zorgverzekeraar nakijken. Wel betaalt u eigen risico. Dat betekent dat u een deel van de kosten zelf betaalt totdat uw eigen risico op is. Pas daarna gaat uw zorgverzekeraar de kosten vergoeden.


Overeenkomsten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars, ook met grote verzekeraars zoals CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis. Daarom mogen wij de kosten van uw diabeteshulpmiddelen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Hier heeft u dus geen omkijken naar. Bij uw eerste bestelling hebben we een verantwoording (ook wel machtiging genoemd) nodig om kosten bij uw zorgverzekeraar te kunnen declareren. Uw behandelend arts of verpleegkundige kan deze uitschrijven.

Wilt u er zeker van zijn altijd hulpmiddelen op voorraad te hebben? Meld u dan aan voor de Kwartaalservice. Hiermee ontvangt u 4x per jaar automatisch uw hulpmiddelen voor dat kwartaal. Ook herhaalmedicatie en overige hulpmiddelen kunnen meegeleverd worden. Voor producten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, wordt u vooraf geïnformeerd. U ontvangt daarna van ons een rekening voor deze artikelen.

Gebruik van Hybrid Closed Loop met smartphone, insulinepomp en glucosesensor

Vergoeding glucosesensoren CGM of FGM

De voorwaarden voor vergoeding van glucosesensoren, zowel CGM als FGM, zijn voor iedere zorgverzekeraar gelijk. Er gelden wel bepaalde criteria om voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen. 

Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen

Klant worden of overstappen naar Mediq is heel eenvoudig 

Wij zijn er om u te helpen het uiterste uit uw leven te halen. Niet alleen door snel de juiste medische hulpmiddelen leveren, maar ook door persoonlijke zorg, service en informatie.