Vergoedingen

We hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars

Dit heeft als voordeel dat we de kosten van uw hulpmiddelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar mogen declareren. Hier heeft u dus geen omkijken naar. Wel is bij uw eerste bestelling een machtiging van uw behandelend arts of verpleegkundige nodig. De basisverzekering vergoedt de meeste incontinentiematerialen (buiten het verplichte eigen risico). Voor de producten die buiten de machtiging vallen, ontvangt u een rekening thuis. 

Vergoeding van absorberend materiaal bij kinderen

Kinderen tot 3 jaar komen nooit in aanmerking voor vergoeding van absorberend materiaal. Kinderen tussen 3 en 5 jaar komen hiervoor in aanmerking als sprake is van een niet-natuurlijke vorm van incontinentie. Dit betreft ongewild urineverlies door een anatomische afwijking aan de urineweg of het darmstelsel waarbij op voorhand vaststaat dat de patiënt nooit continent zal worden. Bij kinderen vanaf 5 jaar gelden dezelfde vergoedingsregels als bij volwassenen.

Vergoeding van onderleggers

U komt in aanmerking voor vergoeding van absorberende onderleggers als:

  • Door het urine- of ontlastingsverlies hygiënische problemen ontstaan die alleen door het gebruik van een beschermende onderlegger opgelost kunnen worden.
  • De onderlegger in plaats van lichaamsgedragen absorberende materialen wordt gebruikt.
  • U bedlegerig of rolstoelgebonden bent en de onderlegger bij rectaal spoelen op bed wordt gebruikt.

Vergoedingsinformatie over uw persoonlijke situatie

Wilt u specifieke informatie over de vergoeding van continentiehulpmiddelen? Onze klantenservicemedewerkers helpen u graag.