Alles over glucosesensoren

Glucosesensor: bloedsuiker meten zonder prikken

Bloedsuiker meten met smartphone

De techniek voor het meten van bloedsuiker (glucose) is sterk veranderd de afgelopen jaren. De ontwikkeling van sensortechnologie heeft het meten van glucosewaarden sterk verbeterd. Ook steeds meer sensoren maken het mogelijk om inzicht te krijgen in de glucosewaarden via een smartphone. Het daadwerkelijk toedienen van insuline met behulp van een smartphone zal in de toekomst ook zeker mogelijk zijn. Verschillende fabrikanten zijn deze mogelijkheid nu verder aan het ontwikkelen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Uw behandelaar kan u meer vertellen over deze ontwikkelingen.
 
bloedglucose meten met smartphone

Glucosesensor, iets voor mij?

Het is ontzettend belangrijk om uw bloedsuikerspiegel in balans te houden. Veel mensen controleren dit door de vingerprik, maar er zijn ook verschillende glucosesensoren die uw bloedglucose meten. Wilt u informatie lezen over glucosesensoren en uitzoeken of dit iets voor u kan zijn? Via onderstaande link vindt u pagina's met informatie over het gebruik van een sensor. Niet gevonden wat u zoekt of nog vragen? Stel dan uw vraag via ons contactformulier.

Vrouw met suikerziekte draagt Dexcom CGM glucose sensor en controleert glucosewaarde op haar telefoon

Vergoedingscriteria

Op zoek naar de vergoedingscriteria voor FGM of CGM?

Vrouw met diabetes draagt Medtronic Enlite CGM glucosesensor en Medtronic MiniMed insulinepomp op haar buik

Producten

Het meten van de bloedglucose is belangrijk voor mensen die diabetes hebben. Daarom zijn er verschillende glucosesensors die helpen bij het meten. Ga naar onderstaande pagina voor duidelijke overzichten van de verschillende producten die beschikbaar zijn. 

Actueel nieuws

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.