Starten met glucosesensor therapie

Vrouw controleert de waarde van haar glucosesensor
Starten

Aan de slag met de glucosesensor

Soms kost het even tijd om te wennen aan het gebruik van een sensor. Er gaat enige tijd overeen voor u goed door heeft, hoe u om moet gaan met het continue inzicht in stijgingen en dalingen. Voor sommige activiteiten leert u vooraf een ander eetpatroon aan te houden. Blijf altijd nieuwsgierig en hou in de gaten wat er met uw waardes gebeurt.

Onderwerpen

Jongen checkt glucosesensor op smartwatch

Informatie over uw levering

Wanneer ontvangt u uw eerste glucosesensor en hoe werkt de Kwartaalservice precies? Wij vertellen u graag meer de levering van uw diabeteshulpmiddelen.

Patiënt plakt glucosesensor op de arm

10 tips voor het fixeren van uw sensor

Sommige mensen moeten hard trekken om een glucosesensor van hun arm te krijgen en bij anderen laat hij voortijdig los. Wij geven u graag een aantal tips zodat uw diabeteshulpmiddel goed blijft zitten.

Man controleert de gegevens in de diabetes app

Praktische informatie voor het starten

Gaat u starten met glucosesensortherapie? Wij ondersteunen u onder andere met gebruiksaanwijzingen en handige instructievideo's.

Vrouw krabt aan bovenarm

Voorkomen van huidirritaties

De kleeflaag van een glucosesensor kan huidirritaties veroorzaken. Deze klachten kunnen heel vervelend zijn, maar gelukkig zijn er veel maatregelen waarmee u die kunt voorkomen of verminderen.

Behandelaar bespreekt diabetes plan met patient

Voorbereiden en gebruiken 

Wilt u weten of sensortherapie iets voor u is? Of maakt u al een tijdje gebruik van een glucosesensor en wilt u weten hoe u het beste uit uw sensor haalt? Wij helpen u graag verder.