Voorbereiden op een glucosesensor

Voorbereiden

Sensortherapie: dit moet u weten voor u start

Om uw bloedsuikerspiegel in balans te houden moet u de waardes regelmatig controleren. Dit kan door de vingerprik, maar tegenwoordig zijn er ook verschillende glucosesensoren die uw bloedglucose meten. Welke sensoren zijn er allemaal en kom ik ervoor in aanmerking? En hoe ziet het dagelijks leven met een sensor eruit? Op deze pagina's vindt u alle informatie die u nodig heeft om te bepalen of sensortherapie iets is voor u.

Onderwerpen

Vrouw controleert glucosewaarde via een sensor

Wat is een glucosesensor?

Met een glucosesensor krijgt u inzicht in uw glucosewaarden en kunt u uw diabetesregulatie verbeteren. Maar past deze therapievorm bij u? Wij vertellen u graag meer over deze behandeling.

Vrouw controleert in het zwembad haar glucosewaarde

Voor- en nadelen van een glucosesensor

Er zitten veel voordelen aan een glucosesensor, maar het is ook een intensieve therapie. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen van sensortherapie voor u op een rij gezet.

Patiënt controleert de glucose via een sensor

Bekijk alle glucosesensoren

Er zijn verschillende FGM en CGM-systemen op de markt. Welke glucosesensor het beste bij u past, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij hebben de sensoren voor u op een rij gezet.

Vrouw noteert informatie in dagboek

Krijg ik een glucosesensor vergoed?

De vergoedingscriteria verschillen per type glucosesensor. Wij hebben de criteria en aanvullende regels voor u op een rij gezet.

Vrouw met suikerziekte draagt Dexcom CGM glucose sensor en controleert glucosewaarde op haar telefoon

Hoe ziet een glucosesensor eruit en hoe werkt het?

Waar brengt u de glucosesensor aan? Hoe vaak moet u de sensor vervangen? En hoe werken de verschillende systemen? Wij vertellen u er graag meer over.

Vrouw en kinderen zijn aan het bakken

Het dagelijks leven met een glucosesensor

Sporten, slapen, douchen, uitgaan met een glucosesensor. Hoe gaat dat precies? Wij vertellen u er graag meer over.

Vrouw leest data van flash glucose monitoring reader

Kies de juiste glucosesensor

Er bestaan verschillende glucosesensoren, maar welke sensor past het beste bij uw situatie en behandeldoelen? Wij helpen u graag met kiezen.

Vrouw proeft eten tijdens koken

Starten en gebruik

Heeft u alle informatie over de glucosesensor gelezen en gaat u met de therapie starten? Of maakt u al een tijdje gebruik van een glucosesensor en wilt u weten hoe u het beste uit uw sensor haalt? Wij helpen u graag verder.