Medische hulpmiddelen

Als u een ziekte of chronische aandoening hebt, heeft u mogelijk medische hulpmiddelen nodig. Bij Mediq begrijpen we dat u geen extra gedoe wilt en wilt vertrouwen op uw leverancier. Daarom kunt u bij ons medische hulpmiddelen bestellen via een webshop. Voor uzelf of voor een ander. Ook voor zorgprofessionals biedt Mediq een voorschrijfportaal voor medische hulpmiddelen.Wat zijn medische hulpmiddelen?


Medische hulpmiddelen, oftewel medische middelen, zijn producten die gebruikt worden om een ziekte of chronische aandoening te behandelen of u te ondersteunen om zo zelfstandig en prettig mogelijk te leven. Denk aan apparatuur en gebruiksartikelen. Er is geen standaard lijst medische hulpmiddelen. Medische hulpmiddelen zijn via een medisch speciaalzaak te bestellen. Mediq biedt een compleet assortiment medische producten binnen verschillende zorggebieden:


Soorten medische hulpmiddelen

Uw arts of behandelaar kan medische hulpmiddelen voorschrijven. Een voorbeeld van medische hulpmiddelen klasse 1 zijn wegwerpverbanden die ongewild verlies van urine of ontlasting opvangen. Daarmee maakt Mediq het leven met incontinentie makkelijker voor u en/of uw kind. Andere medische hulpmiddelen die wij verkopen zijn onder meer bloedglucosemeters, stomamateriaal en sondevoeding. Kijk dus eens in ons overzicht medische hulpmiddelen waarmee we u kunnen helpen.

Classificatieregels medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen moeten veilig zijn. Daarom gelden er bepaalde classificatieregels. U ziet aan de CE markering dat onze medische hulpmiddelen aan deze classificatieregels voldoen. Hoe hoger het risico van het medisch hulpmiddel, aan des te meer eisen moet de CE markering van de medische hulpmiddelen voldoen. Zo zijn de eisen voor een medisch hulpmiddel klasse 1 als pleisters minder streng dan die voor een medisch hulpmiddel in klasse 2, zoals injectienaalden.

Medische hulpmiddelen bestellen

Ziet u in onze lijst medische hulpmiddelen staan wat u nodig heeft? Of heeft u vragen over de vergoeding van medische hulpmiddelen door uw zorgverzekeraar? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers van Mediq denken graag met u mee. Meld u nu aan als patiƫnt of voorschrijver bij Mediq en kies voor onze betrouwbare levering.


Bent u een zorgprofessional? 
Dan schrijft u de medische hulpmiddelen voor uw patiƫnten gemakkelijk voor via ons voorschrijfsysteem.