De voordelen van Mediq

  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

  • Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8+

  • Compleet ontzorgd met onze Kwartaalservice

  • Wij regelen alles rondom de vergoeding van uw materialen

  • Gespecialiseerde verpleegkundigen voor de juiste zorg aan huis

Interesse in FGM?

Denkt u dat FGM echt iets voor u is? Bespreek dan met uw behandelaar of u hiervoor in aanmerking komt. Voor starten met sensortherapie hebben wij een verantwoordingsformulier nodig. In voorbereiding op het gesprek met uw behandelaar kunt u dit formulier vast bij ons aanvragen. Geef hieronder uw e-mailadres op om dit te ontvangen, deze kunt u met uw behandelaar invullen. Met dit formulier kan uw behandelaar u bij ons aanmelden. Na verwerking nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mediq gebruikt bovenstaande persoonsgegevens om contact met u op te nemen naar aanleiding van uw verzoek. Zie voor meer informatie ons privacybeleid.

Er zijn voor een ander is het mooiste wat er is

Wilt u zich goed voorbereiden op het starten met sensortherapie?

Download dan onze checklist ter voorbereiding op het gesprek met uw behandelaar.

Veelgestelde vragen

  • Komt Time in Range in plaats van HbA1c?
    Misschien heeft u al jaren diabetes en bespreekt u met uw diabetesverpleegkundige altijd uw HbA1c. Zodra u een glucosesensor gaat gebruiken, zal uw diabetesverpleegkundige het ook over uw Time in Range (TiR) hebben. Maar wat is dat precies? In het CGM-systeem kunt u uw doelbereik instellen: u wilt bijvoorbeeld dat uw bloedsuikers tussen de 4 en 10 mmol/l blijven. De sensor geeft dan aan hoeveel tijd u binnen uw doelbereik heeft gezeten. Met een TiR van 75%, heeft u 75% van de tijd tussen de 4 en 10 mmol/l gezeten. De overige 25% van de tijd waren uw bloedsuikers dan onder de 4 of boven de 10 mmol/l. Het HbA1c is een meting in het bloed die iets zegt over uw gemiddelde glucosewaarde in de voorgaande twee tot drie maanden. Dit is een waardevolle meting, maar het heeft ook een nadeel. Kijk maar naar deze sommetjes: • het gemiddelde van twee glucosewaarden van 6 mmol/l is 6 (6+6=12:2=6). • maar het gemiddelde van een glucosewaarde van 2 en van 10 mmol/l is ook 6 (2+10=12:2=6). Het is dus mogelijk dat uw HbA1c goed is, maar dat u toch hoge en lage bloedsuikers heeft gehad.
  • Waarom is het nodig om het gebruik van een glucosesensor elk jaar te heroverwegen?
    FGM en CGM zijn relatief dure therapieën. Om de voorwaarden te scheppen dat mensen optimaal gebruikt maken van hun glucosesensor, heeft de zorgverzekeraar een aantal regels opgesteld die elk jaar opnieuw geëvalueerd moeten worden: • U heeft voldoende kennis • Met FGM en CGM ziet u continu hoe uw bloedglucosewaarden reageren op insuline, voeding, beweging, stress, enzovoorts. Met deze informatie kunt u aanpassingen maken in uw dagelijkse leven met als doel uw diabetesinstelling te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat u voldoende kennis heeft om dit te doen of bereid bent hiervoor scholing te volgen. Om u wat meer te vertellen over het interpreteren van waarden en welke aanpassingen u kunt maken heeft Mediq een animatie ontwikkeld. Bekijk deze animatie. Link animatie invoegen • U maakt afspraken over behandeldoelen Daarnaast verwacht de zorgverzekeraar dat u samen met uw diabetesverpleegkundige afspraken maakt over behandeldoelen. Deze doelen worden elk jaar geëvalueerd.
Moeder en kind met diabetes starten met glucosesensor

Voorwaarden en vergoedingscriteria

Zijn sensoren iets voor u? Samen met uw behandelaar bepaalt u of FGM voor u een geschikte therapie is. Er zijn ook vergoedingscriteria waar u aan moet voldoen. 

Iemand met diabetes vergelijkt glucosewaarden op een FreeStyle Libre reader en de app

Voor- en nadelen van sensortherapie

Er zijn verschillende soorten sensortherapie. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en daardoor past de ene misschien beter bij u dan de andere. 

Telefoon leest glucosewaarden van pod aan arm

Anders communiceren met zorginstanties

U kunt de gegevens uit uw glucosesensor delen met uw diabetesverpleegkundige en samen kijken hoe u uw diabetesinstelling kunt verbeteren. 

Moeder en kind met diabetes starten met glucosesensor

Kiezen voor sensortherapie

Er bestaan verschillende FGM glucosesensoren. Welke glucosesensor het beste bij u past is afhankelijk van veel factoren. 

twee vrouwen achter laptop zijn in gesprek

Mijn doelen bepalen

Als u start met sensortherapie maakt u samen met uw diabetesverpleegkundige behandeldoelen. Deze worden jaarlijks geëvalueerd.

Abbott FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring

Mijn dagelijks leven

Een glucosesensor draagt u altijd, 24 uur per dag. Daar komt veel bij kijken en heeft u misschien veel vragen. Al deze vragen worden beantwoordt op de pagina over uw dagelijks leven.

Vrouw met suikerziekte draagt Dexcom CGM glucose sensor en controleert glucosewaarde op haar telefoon

Sensoren en hoe ze werken

Waar draag ik een sensor, hoe stel ik alarmen in en kan ik een sensor ook los gebruiken? Allerlei praktische vragen en antwoorden over het gebruik van een sensor.

Vader en zoon in keuken zijn gerustgesteld omdat ze klant zijn bij Mediq

Hulp bij vragen

Op deze pagina hebben wij de belangrijkste veelgestelde vragen en antwoorden voor u verzameld.

Hulp bij vragen

Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u verzameld op onze Veelgestelde vragenpagina.