Nieuw ESG rapport: hoogtepunten over duurzaamheid en maatschappelijke impact 2023

girl with diabetes hiking in mountains with embrace
30 mei 2024
UPDATE - Bij Mediq staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal in alles wat we doen. Omdat we invloed hebben op zoveel verschillende belanghebbenden, zijn we overgestapt van een MVO gerichte benadering (maatschappelijk verantwoord ondernemen) naar een allesomvattend ESG-model (ecologisch, sociaal en governance). In dit nieuwe rapport lichten we onze nieuwe ESG-strategie toe en geven we een overzicht van hoogtepunten en prestaties op het gebied van ESG in 2023.
Arjen Linders, CEO van Mediq is trots op de publicatie. “Dit jaar hebben we duurzaamheid geïntegreerd in onze bedrijfsvisie: het mogelijk maken van duurzame gezondheidszorg en hebben we onze ESG-strategie vernieuwd omdat we erkennen dat we een rol te spelen hebben bij het transformeren van de gezondheidszorg naar een duurzamere praktijk. We bevinden ons in de perfecte positie om onze zorgpartners samen te brengen en samen te werken om de duurzaamheidstransitie in de gezondheidszorg te verwezenlijken. Ik kijk ernaar uit om de ESG-strategie te implementeren en de strategie te vertalen in uitvoerbare plannen en tastbare resultaten.”

Een greep uit de hoogtepunten:

  • De introductie van een nieuwe derde verpakkingslijn voor kleinere dozen resulteerde in een daling van 127.982 kg (12,30%) ingekocht kartonnen verpakkingsmateriaal.
  • Initiatieven in ons fulfilmentcentrum in Bleiswijk hebben geleid tot een totale reductie van 31,20% in gekocht plastic in 2023 vergeleken met het voorgaande jaar in Nederland – een reductie van 10.655 kg.
  • De Care to Care-selectie (ons duurzamere assortiment) bevat 454 producten in Zweden en 731 producten in Nederland.
  • Er zijn resourcegroepen voor medewerkers opgericht zoals LHBTQIA+ en empowerment van vrouwen.
  • De Gedragscode voor leveranciers is ondertekend door 99% van onze huismerkinkoop, 80% van onze directe inkoop en 77% van onze indirecte inkoop.
Het ESG rapport geeft een compleet overzicht van Mediq’s ESG hoogtepunten en prestaties van 2023.

Benieuwd? 
Download het ESG-rapport direct.

Mediq en MVO