Stichting Met je hart en Mediq organiseren een speciale middag voor ouderen

ouderen krijgen gelakte nagels
19 september 2024
NIEUWS - Samen met Stichting Met je hart organiseert Mediq op dinsdag 1 oktober 2024 een middag die in het teken staat van welzijn. Welzijn en gezondheid zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Deze middag valt in de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Aimée Romme, directeur van Stichting Met je hart: “We zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar keer op keer ontmoeten. Zo leren ze elkaar kennen en kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan. Deze speciale middag, die Mediq organiseert, geeft ouderen het gevoel dat ze ertoe doen. Ze voelen zich gewaardeerd en hebben een gezellige dag samen waar ze lang van kunnen nagenieten. Een positieve impact op gezondheid en welzijn. Zo bijzonder dat Mediq dit voor onze ouderen organiseert. Dat is echt goud waard.”

Lillian Lindhout-van der Rijst, communicatiemedewerker bij Mediq én vrijwilliger bij Stichting Met je hart: "Veel ouderen staan er alleen voor, maar dat betekent niet dat zij zich ook eenzaam zouden moeten voelen. Er zijn voor een ander is het mooiste wat er is. Dat is precies waarom wij vanuit Mediq deze speciale middag voor de ouderen organiseren."

Eenzaamheid onder ouderen

In Nederland zijn er 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. Meer dan de helft van deze ouderen voelt zich eenzaam. De eenzaamheid wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of angst. Niet alleen het welbevinden vermindert, maar op termijn heeft eenzaamheid ook een negatieve invloed op de gezondheid. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen. Mediq doet dit in samenwerking met Stichting Met je hart.

Wat staat er op het programma?

  • Ouderen, aangesloten bij Stichting Met je hart, worden opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers en medewerkers van Mediq.
  • Een warm ontvangst met koffie en een lekkere traktatie
  • Diverse sportieve activiteiten op het beweegplein
  • Diverse activiteiten in het teken van ontmoeting en welzijn, zoals nagels laten lakken en samen puzzelen
  • Een DJ die nummers draait op aanvraag

Een verslag en indrukken van deze dag delen we op onze website en sociale media. Volg Mediq op Facebook en Linkedin.

Over onze samenwerking

Mediq steunt Stichting Met je hart sinds 2021. Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Onze verpleegkundigen spreken geregeld ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor. We brengen deze ouderen in contact met de stichting. Daarbij hebben betrokken medewerkers van Mediq in de gemeente Woerden een groep opgericht. Diverse medewerkers zetten zich vrijwillig in bij acties gedurende het jaar. We steunen ook met een financiële bijdrage en trakteren de ouderen jaarlijks op een speciale dag in het teken van gezelligheid en ontmoeting bij ons op het kantoor. Meer weten over de maatschappelijke impact van Mediq? Bekijk wat we nog meer doen

Accepteer alstublieft marketing cookies om de video af te spelen.
Accepteer alstublieft 
                         marketing cookies om de video af te spelen.

Aftermovie 2023