Starten met pomptherapie

Behandelaar bespreekt diabetes plan met patient
Starten

Aan de slag met de insulinepomp

Samen met uw behandelaar heeft u voor een insulinepomp gekozen. Veel mensen vinden dit toch een spannende stap. U moet nu gaan vertrouwen op een apparaat. Natuurlijk wordt u hier goed in begeleid. Graag geven wij u meer informatie over hoe het starten met een insulinepomp in zijn werk gaat.

Onderwerpen

De eerste dagen met een insulinepomp

De fabrikant geeft u uitleg over de insulinepomp. U gaat een tijdje droog oefenen en u krijgt intensieve begeleiding van uw behandelend team. Pas als u en uw behandelaar het erover eens zijn dat u er klaar voor bent om te starten, wordt de startdatum bepaald.  

Glucosesensor aanbrengen bij een kind met een insulinepomp

Tips bij het gebruik van een insulinepomp

Waar kunt u uw infuusset of patch plaatsen? Waar moet u op letten en zijn er plekken waar u deze niet mag plaatsen? Wij geven u alle tips bij het gebruik van een insulinepomp. 

Vrouw neemt pakket aan van de bezorger in deuropening

Levering- en bestelinformatie hulpmiddelen

Naast de insulinepomp zelf, heeft u natuurlijk ook hulpmiddelen nodig. Op deze pagina geven wij meer informatie over hoe u deze kunt bestellen. U kunt er voor kiezen om al uw hulpmiddelen automatisch geleverd te krijgen. Zo hoeft u er zelf niet meer over na te denken en heeft u altijd voldoende op voorraad.  

Vrouw met diabetes draagt Medtronic Enlite CGM glucosesensor en Medtronic MiniMed insulinepomp op haar buik

Voorbereiden en gebruiken

Wilt u weten of sensortherapie iets voor u is? Of maakt u al een tijdje gebruik van een glucosesensor en wilt u weten hoe u het beste uit uw sensor haalt? Wij helpen u graag verder.