Gebruik van een insulinepomp

Vrouw met diabetes draagt insuline patchpomp op de buik
Gebruiken

Als u al een tijdje een insulinepomp gebruikt

U gebruikt al een tijdje een insulinepomp. U bent inmiddels bekend met de basale programma’s en het toedienen van een bolus. Het heeft altijd nut uzelf om te blijven verdiepen in de insulinepomp. Zo kunt u echt alles uit de pomptherapie halen.  

Onderwerpen

Glucosesensor aanbrengen bij een kind met een insulinepomp

Hoe haal ik het beste uit mijn pomp?

Een insulinepomp kan op uw persoonlijke situatie worden aangepast. Zo kunt u voor iedere dag een ander basaalprogramma kiezen of de bolusvariant selecteren die het beste bij uw maaltijd past. Wij geven u graag meer informatie.

Bolus voor diabetes toedienen met een insulinepomp tijdens de maaltijd

Waarden interpreteren en regulatie verbeteren

Uw glucosewaarden vertellen een heleboel over u. U kunt dan ook veel leren van uw waarden, maar ook de weg die ze hebben afgelegd. Wanneer waren ze hoog, wanneer waren ze laag en hoe kwam dat? Wij vertellen u graag meer. 

Vrouw noteert informatie in dagboek

Waar moet ik op letten bij pomptherapie?

Als u een insulinepomp gebruikt, zijn er een aantal zaken waar u op kan letten. Bijvoorbeeld bij sporten, voeding, zwangerschap en als u op vakantie gaat. Wij geven u een aantal tips en adviezen.

Man met diabetes draagt Medtronic insulinepomp met Enlite glucosesensor CGM

Problemen met uw insulinepomp oplossen

Soms gebeurt het opeens. U heeft hoge glucosewaarden en kunt niet verklaren waardoor dat komt. Controleer dan als eerste uw insulinepomp. Volg hiervoor ons stappenplan.

Vrouw met diabetes draagt Medtronic Enlite CGM glucosesensor en Medtronic MiniMed insulinepomp op haar buik

Voorbereiden en starten

Wilt u weten of het gebruik van een insulinepomp iets voor u is? Of heeft u al een besluit genomen en gaat u binnenkort starten met pomptherapie? Wij helpen u graag.