Empathie maakt dat je klanten wil helpen het beste uit hun leven te halen

Zo geeft Pien, onze virtuele verpleegkundige, discreet antwoord op alle continentievragen. En onze betrokken bezorgers leveren niet alleen af in het verzorgingshuis, maar leggen de pakketjes in de kast bij elke bewoner.

Er zijn voor een ander is het mooiste dat er is

Met die passie werken we met meer dan één miljoen mensen in de zorg. Maar soms kun je niet de aandacht geven die iemand verdient, door bijvoorbeeld tijdgebrek. Of door iemands schaamte of angst. En soms wil iemand juist minder aandacht en meer onafhankelijkheid. Daarom zoeken we samen met jou steeds naar kansen en oplossingen om klanten zich minder patiënt te laten voelen. En meer mens. 

 Meer mens, de podcast

In de podcastserie Meer mens gaan we samen op zoek naar kansen om de zorg een beetje menselijker te maken. Hoe help je iemand die zich schaamt voor zijn vragen? Hoe help je iemand weer van zijn lichaam te houden? En wat zijn de ontwikkelingen in de zorgtechnologie? Wat kan er al? Wat klinkt nu nog als science fiction, maar is binnenkort werkelijkheid? En waar dromen patiënten zelf van? Dat onderzoekt de podcast ‘Meer mens’.
Vrijwilliger van Stichting Met je hart dineert met eenzame oudere vrouw
Stichting Met je hart

Samen sterk tegen eenzaamheid

In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. Met de meesten van hen gaat het fysiek gelukkig goed. Maar gezond zijn betekent niet altijd dat je je ook goed voelt. Want meer dan de helft van deze ouderen voelt zich eenzaam. Iedereen kan helpen om hier iets aan te doen. Mediq doet dit in samenwerking met stichting Met je hart.

Inspireer ons met jouw verhaal of ervaring als zorgprofessional

Waar zorg vaak gericht is op de kwaal of aandoening, komt de aandacht voor de patiënten zelf in het gedrang. Daarom is Mediq altijd op zoek naar kansen en oplossingen om te zorgen dat mensen zich minder patiënt voelen. Hoe help je iemand zich minder patiënt te voelen? Waar liggen kansen om zorg nog menselijker te maken? Heb jij mooie voorbeelden of innovatieve ideeën hierover? Deel je verhaal en mogelijk kunnen wij samen in gesprek om te zoeken naar nog meer menselijkheid in de zorg. Samen staan we op voor de mens achter de patiënt.