Mediq levert vanaf 2021 Continue Glucose Monitoring

Zorgverzekeraars passen in 2021 hun beleid aan voor de vergoeding van Continue Glucose Monitoring. Door de vergoeding van Continue Glucose Monitoring over te hevelen naar het hulpmiddelenbudget worden alle diabeteshulpmiddelen vergoed vanuit één budget. Met als uitgangspunt kwalitatief goede en doelmatige diabeteszorg voor de patiënten. Voor de huidige gebruikers van CGM betekent dit dat zij hun sensoren voortaan via een gecontracteerde zorgaanbieder geleverd krijgen. Mediq heeft contracten met alle zorgverzekeraars en kan snel de CGM en de overige diabeteshulpmiddelen die u voorschrijft leveren.

  • Snel en eenvoudig voorschrijven via ons voorschrijfsysteem

  • Contracten met alle zorgverzekeraars

  • Uw patiënt is bij ons in vertrouwde handen

  • Patiënten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5

Het Mediq voorschrijfsysteem

Aanmelden en voorschrijven via ons voorschrijfsysteem

Uw patiënt is bij ons in vertrouwde handen. Als gecontracteerde zorgaanbieder leveren wij snel de CGM en de overige diabeteshulpmiddelen die u voorschrijft. In ons online voorschrijfsysteem kunt u eenvoudig een machtiging aanmaken via een op het ZN-formulier gebaseerde beslisboom. Uiteraard zorgen wij voor een correcte afhandeling van de declaratie met de zorgverzekeraar. Patiënten die al gebruikmaken van CGM kunt u nu aanmelden. Samen zorgen wij ervoor dat zij hun therapie veilig kunnen voortzetten zodra de nieuwe regeling ingaat.

Vrouw neemt pakket aan van de bezorger in deuropening

CGM en hulpmiddelen in één levering via de Kwartaalservice

Alle patiënten ontvangen hun CGM-sensoren en overige diabeteshulpmiddelen automatisch vier keer per jaar via onze Kwartaalservice. Uw patiënt hoeft zelf nergens meer aan te denken. Twee weken voor levering ontvangt hij een herinneringsmail met daarin de bestelling. De dag voor levering versturen wij een sms-bericht waarin we aangeven wanneer we langskomen. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Uw accountmanager staat voor u klaar.
Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!