Man leest in zijn keuken documenten

Wat zijn de nieuwe vergoedingscriteria rondom Continue Glucose Monitoring?

Vanaf 1 januari 2021 wordt de vergoeding van Continue Glucose Monitoring (CGM) verplaatst van het ziekenhuisbudget naar het hulpmiddelenbudget. Deze wijziging zorgt ervoor dat u niet meer te maken hebt met het vergoedingsplafond van het ziekenhuis. Daarnaast worden de sensoren niet langer rechtstreeks via het ziekenhuis of de fabrikant geleverd, maar via een gecontracteerde zorgaanbieder. Dit betekent dat CGM net zoals de overige diabeteshulpmiddelen via Mediq bestelt kunnen worden. Maar voordat u daarvoor in aanmerking kunt komen, zijn er eerst nog een aantal vergoedingscriteria om rekening mee te houden. 

  • Snelle levering samen uw overige diabeteshulpmiddelen en medicatie

  • Mediq regelt de declaratie met uw zorgverzekeraar

  • Uw bestelling volgen via track & trace

  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5

Vrouw staat met kano op haar schouder aan de waterkant

Is Continue Glucose Monitoring iets voor mij?

U overweegt over te stappen op een CGM-sensor. Maar de definitieve beslissing voor een sensorbehandeling wordt niet zomaar gemaakt. Daar gaat veel voorbereiding aan vooraf. Het inwinnen van informatie, gesprekken met uw behandelaar en de overweging of u bereidt bent om veel energie in uw behandeling te steken. Wij willen u graag helpen bij de voorbereiding en hebben daarom alle informatie verzameld.

Vraag hier het CGM-formulier aan
U wilt graag overstappen naar CGM voor de behandeling van uw diabetes? Vraag dan het CGM-aanvraagformulier aan en bespreek de overstap met uw voorschrijvers.
  1. Vul uw gegevens in
  2. Ontvang het CGM-aanvraagformulier
  3. Bespreek de overstap met uw voorschrijver
  4. Uw voorschrijver meldt u aan bij Mediq