Steunbandages perfect op maat

Mediq Steunbandageservice

Omdat niemand hetzelfde is

Bij een parastomale hernia kan een steunband of steunbroek de dagelijkse werkzaamheden en lichamelijke inspanningen vergemakkelijken. Daarnaast is de patiƫnt met een steunbandage extra beschermd. We hebben een unieke steunbandageservice met eigen vakkundige coupeuses. Onze coupeuses werken vol toewijding mee aan het leveren van goede stomazorg. Naast confectie steunbanden en steunbroeken maken zij steunbanden ook perfect op maat. Want geen enkele stomadrager is hetzelfde!

Aanmeten

Heeft u een steunband aangevraagd? Dan plannen we in overleg met de patiënt een afspraak gepland voor een huisbezoek door een van onze verpleegkundigen. Onze verpleegkundige kan dan de band juist aanmeten. Daarna gaan onze coupeuses in ons atelier aan de slag. Binnen ongeveer 9 tot 14 werkdagen na uw aanvraag leveren we de steunband op maat bij uw patiënt thuis. Mediq is uniek in dit proces en daar zijn wij best een beetje trots op.

Vergoeding van steunbanden

Mediq kan een patiënt twee steunbanden per jaar leveren. De steunbanden moeten wel worden vergoed door de zorgverzekeraar van de patiënt. Steunbroeken worden niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Als een aanvraag voor een steunband bij afwijkende indicatie wordt gedaan, dan proberen we vergoeding te krijgen op individuele basis. Soms is het nodig om deze aanvraag voor een vergoeding extra te ondersteunen met het aanleveren van casuïstiek.

Stansen en knippen

Naast het maatwerk bij steunbanden wordt er door onze afdeling assemblage dagelijks hard gewerkt aan het op maat knippen en stansen van stoma huidplakken. Speciaal voor kwetsbare patiënten, of patiënten met een slechte handfunctie is dit een uitkomst. Is de patiënt wel zelfredzaam, maar heeft hij of zij een afwijkende maat? Dan leveren we een stansmes op maat voor in de thuissituatie. Met dit handige hulpmiddel kan met een eenvoudige draaibeweging altijd de juiste opening worden gemaakt.