Zorgaanbieders vergelijken

Komt u in aanmerking voor langdurige zorg op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz)? Of heeft u hulpmiddelen nodig voor een aandoening of ziekte? Er zijn in Nederland allerlei zorgaanbieders om een beroep op te doen. Het is belangrijk om zorgaanbieders te vergelijken. Welke aandachtspunten zijn voor u het belangrijk? Door zorgaanbieders te vergelijken op deze punten kunt u de beste zorgaanbieder voor uw situatie kiezen.


Hoe kunt u zorgaanbieders vergelijken?

Bij het vergelijken van zorgaanbieders is het als eerste van belang om te kijken of zorgaanbieders een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor bijvoorbeeld de gecontracteerde zorgaanbieders van Zilveren Kruis. Maakt u gebruik van een gecontracteerde zorgaanbieder van Zilveren Kruis, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding volgens de voorwaarden van gecontracteerde zorg. Dit is een slimme eerste stap, waarmee u er zeker van bent dat u uitsluitend zorgaanbieders vergelijkt die in aanmerking komen voor vergoeding

Hoe kiest u de juiste zorgaanbieder?

Zorgaanbieders vergelijken die gecontracteerde zorg bieden, is de belangrijkste stap om de juiste zorgaanbieder te kiezen. Vervolgens kijkt u naar uw situatie. Wat vindt u belangrijk? Welke zorg heeft u nodig? Zorgverzekeraars hebben hier doorgaans een handig programma voor, waarin u de gewenste zorg invult. Kijk ook goed naar uw regio.

Leveren zorgaanbieders hier ook de middelen die u nodig heeft? Vaak kunt u in het programma van de zorgverzekeraar uw postcode invoeren. Zo krijgt u een overzicht van gecontracteerde zorgaanbieders in uw regio. Vergelijk de geselecteerde zorgaanbieders. Kijk naar de kenmerken en houd rekening met uw persoonlijke voorkeuren. Bijvoorbeeld een zorgaanbieder die dicht bij uw woonadres is gevestigd.

Mediq heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst. Heeft u medische hulpmiddelen nodig? Laat uw behandelend arts het medische hulpmiddel voorschrijven bij Mediq. Of meld u zelf eenvoudig aan via onze website of 088 - 888 94 50.