Drinkvoeding tijdens ziekte of herstel

Man en vrouw aan eettafel

Soorten drinkvoeding

Drinkvoeding wordt vaak gebruikt als aanvulling op of vervanging van gewone voeding. Bijvoorbeeld als u niet voldoende kunt eten. Of als slikken of kauwen moeilijk gaat en u hierdoor niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Uw arts of diëtist bespreekt met u welke drinkvoeding u krijgt. We hebben verschillende soorten medische drinkvoeding: drinkvoeding met extra energie (energieverrijkt), met een aparte variant voor kinderen, drinkvoeding met extra vezels (vezelverrijkt) met een aparte variant voor kinderen, lactosevrije drinkvoeding met extra energie (energieverrijkt), drinkvoeding met extra eiwit (eiwitverrijkt) en drinkvoeding met visolie (EPA-verrijkt).

Vrouw zit op bank en gebruikt tablet

Drinkvoeding bestellen

Uw drinkvoeding bestelt u eenvoudig in onze webshop. In het inlogscherm kiest u voor ‘Tefa’. Daarna logt u in met uw Mediq-account. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? U heeft uw drinkvoeding de volgende dag in huis. Met een voorschrift van uw arts of diëtist kunt u voor een maand voorraad bestellen. Uw drinkvoedingstherapie in vertrouwde handen.

  • Klanten beoordelen ons met een 8,5

  • Uw voedingstherapie in vertrouwde handen

  • Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld is morgen in huis

Man en vrouw zitten in auto en lezen een routekaart

Op reis met medische voeding

Gaat u op reis? Dan is het verstandig om een aantal zaken vooraf te regelen. Onze klantenservice helpt u graag aan een verklaring voor medische voeding die u aan de douane kunt laten zien. Natuurlijk is het belangrijk dat u op tijd genoeg voeding bestelt om mee te nemen. Blijft u in Nederland? Dan kunt u uw medische voeding ook op uw vakantieadres laten afleveren.

Veelgestelde vragen

Wordt drinkvoeding vergoed?
Als de drinkvoeding is voorgeschreven door een arts of diëtist, dan wordt het in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over vergoeding en het eigen risico.

Op welk moment van de dag moet ik de drinkvoeding gebruiken?
U kunt de drinkvoeding op elk gewenst moment gebruiken. Wij raden u af om de drinkvoeding vlak voor een maaltijd in te nemen. Anders gaat het wellicht ten koste van de gewone maaltijd. Ons advies is dan ook kleinere beetjes drinkvoeding tussen de maaltijden door te nemen. U kunt de drinkvoeding natuurlijk ook verwerken tot een gerecht. Kijk voor inspiratie bij onze recepten.

Hoeveel drinkvoeding moet ik per dag gebruiken?
Uw behandelend arts of diëtist bepaalt hoeveel drinkvoeding u per dag gebruikt. Dit staat op het voorschrift. Als u twijfelt over de juiste dosering, kunt u ook even met ons bellen.


Hoe lang kan ik geopende drinkvoeding bewaren?
U kunt geopende drinkvoeding maximaal 2 uur buiten de koelkast bewaren. In de koelkast is een geopend flesje nog maximaal 24 uur houdbaar. Ongeopend is de drinkvoeding ten minste houdbaar tot de datum die vermeld staat op de verpakking.

Kan ik drinkvoeding meenemen op vakantie?
Ja, u kunt drinkvoeding meenemen op vakantie. Gaat u in Nederland op vakantie, dan is het goed om te weten dat wij de voeding ook kunnen afleveren op uw vakantieadres. Gaat u naar het buitenland? Wij hebben alle informatie voor u op een rij gezet over reizen en medische voeding.

Welke drinkvoeding is glutenvrij?
Alle medische drinkvoeding is glutenvrij.