Kenniscentrum

Handige kennis om alles uit het leven te halen

Waar wilt u meer over weten?

vrouw doet glucosecheck diabetes

Diabetes

Er zijn veel verschillende soorten diabetes en de behandeling ervan ligt voor een belangrijk deel in uw eigen handen. In ons Diabetes Kenniscentrum vindt u informatie over diabetes type 1, diabetes type 2, zwangerschapsdiabetes, leven met diabetes en tips van experts. 

Oudere vrouw met kind in tuin

Incontinentie

Ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft last van urine-incontinentie: 1 op de 20 personen. In ons Incontinentie Kenniscentrum vindt u informatie die u kan helpen met incontinentie om te gaan en probleemvrij uw leven te leiden. Zo kunt u vol vertrouwen weer op pad.

Vader en dochter zitten op bed in huis

Slaapapneu

Leven met slaapapneu geeft soms uitdagingen. In ons OSA Kenniscentrum vindt u onder andere informatie over dagelijks leven met slaapapneu, kwaliteit van slapen, een gezonde leefstijl en praktische tips voor op vakantie.  

Zelfverzekerd voor je stoma zorgen

Stoma

Het aanleggen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis die uw leven aanzienlijk kan veranderen. In ons Stoma kenniscentrum vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed met een stoma te kunnen omgaan en op uw manier te leven.

Wondverpleegkundige verbindt de wond van een mannelijke patiënt op bed

Wondzorg

Een complexe wond hebben is een serieuze maar vooral vervelende aandoening. Gelukkig kunt u een snellere genezing bevorderen door de adviezen op te volgen. In ons Wondzorg Kenniscentrum vindt u informatie die u kan helpen bij uw herstel.

Pien avatar

Pien, uw digitale incontinentieverpleegkundige

Ik ben er speciaal om u te helpen met alledaagse vragen over incontinentie. Juist als er even geen verpleegkundige of arts in de buurt is, kunt u met al uw vragen bij mij terecht. Met instructievideo's, tips en antwoorden op uw vragen help ik u verder!