Incontinentie Kenniscentrum

Oudere vrouw met kind in tuin

Wat is incontinentie?

Wanneer u last heeft van incontinentie heeft u problemen om uw urine (plas) of ontlasting (poep) op te houden. De oorzaak achter incontinentie is heel divers. Ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft last van urine-incontinentie: 1 op de 20 personen. Hiervan is 75% vrouw en 25% man. Er zijn veel materialen beschikbaar die het leven met incontinentie vergemakkelijken. Ook voor u is er altijd een passende oplossing. Mediq helpt u om met uw incontinentie om te gaan en probleemvrij uw leven te leiden. Zo kunt u vol vertrouwen weer op pad.

Leven met incontinentie

Oudere vrouw met kind in tuin

Oorzaken en vormen van incontinentie

Er zijn vele oorzaken van incontinentieproblemen. Wij vertellen u graag meer over de verschillende oorzaken.

Oudere man speelt buiten samen met hond

Dagelijks leven met incontinentie

Ongewild ontlasting- of urineverlies kan behoorlijk impact hebben op uw dagelijks leven. Wij helpen u graag met praktische informatie over bijvoorbeeld voeding en reizen.

Man en vrouw tuinieren in zomertijd

Uw gezondheid en incontinentie

Extra klachten naast het verliezen van urine of ontlasting maken het alleen nog maar lastiger. Wij geven u graag tips voor urineverlies, urineweginfecties en blaasontsteking en het gebruik van incontinentiematerialen bij Lichen Sclerosus.

Kinderen met incontinentie

Incontinentie bij kinderen

Poepen en plassen leren we al van jongs af aan. Maar voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend.

Mannen en vrouwen incontinentieondergoed

Assortiment incontinentiematerialen

Er zijn veel verschillende soorten incontinentiemateriaal. Absorberende materialen, zoals incontinentie broekjes en onderleggers, maar ook afvoerende materialen, zoals katheters en opvangzakken. 

Vergoedingen voor medische hulpmiddelen

Alles over de vergoeding van incontinentiemateriaal

In principe worden alle incontinentiematerialen vergoed vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van incontinentiemateriaal gelden een aantal voorwaarden. Bovendien zijn vergoedingen afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw leverancier.

Pien, uw digitale continentieverpleegkundige

Pien helpt je verder!

Pien is er speciaal om u te helpen met alledaagse vragen over incontinentie. Juist als er even geen verpleegkundige of arts in de buurt is, kunt u met al uw vragen bij Pien terecht. Met instructievideo's, tips en antwoorden op uw vragen helpt zij u verder!