Compleet assortiment continentiematerialen

Vader en zoon in keuken zijn gerustgesteld omdat ze klant zijn bij Mediq

Uw hulpmiddelen, onze zorg

Als u gebruik maakt van incontinentiematerialen, wilt u zeker weten dat het goed geregeld is. Kies daarom voor Mediq. Wij bezorgen thuis, regelen de vergoeding en helpen bij al uw vragen. Wilt u klant worden? Wij verwelkomen u graag!

Voor iedereen het juiste materiaal

Mediq heeft een uitgebreid en breed assortiment continentie hulpmiddelen en kan alle merken leveren. U kunt er dus op vertrouwen dat Mediq u de juiste en de meest passende continentiezorg biedt. Hieronder vindt u meer informatie over het ruime assortiment afvoerende en absorberende continentiematerialen van Mediq.

Afvoerende continentiematerialen worden gebruikt wanneer het lichaam de urine vasthoudt (ook wel retentie genoemd).
Absorberende continentiematerialen worden gebruikt om juist de urine op te vangen wanneer het lichaam deze niet (goed) meer kan vasthouden.

Intermitterende katheter met groene top

Katheters

Katheters worden gebruikt om de urine uit de blaas af te voeren. De katheter kan via de plasbuis of via de buikwand in de blaas worden gebracht. Welke katheter bij u past, bepaald u samen met uw continentieverpeegkundige.

meerdaagse urine opvangzak

Urine-opvangzakken

Een katheter wordt doorgaans gebruikt in combinatie met een urine-opvangzak, bijvoorbeeld een beenzak voor overdag en een bedzak gedurende de nacht. Door ons ruime assortiment ontvangt u altijd de juiste urine-opvangzak.

Katheterstop, fixatiepleister, katheterklem, urine-opvangzak

Accessoires

Voor het gebruik van de diverse soorten katheters en urine-opvangzakken zijn er verschillende accessoires verkrijgen die de zelfredzaamheid en het gebruiksgemak vergroten. Mediq heeft een ruim assortiment aan ondersteunde accessoires.

inlegger met plakstrook

Absorberende verbanden

Voor het hygiënisch opvangen van urine en/of ontlasting kan absorberend materiaal worden gebruikt. Afhankelijk van de mate van urine(ontlasting)verlies en de zelfredzaamheid wordt het meeste passende absorberend materiaal geleverd. 

onderlegger

Onderleggers

Voor extra bescherming van het bed en bedlinnen bij incontinentie zijn er onderleggers met een absorberende werking. Mediq heeft een ruim assortiment wasbare en wegwerp onderleggers.

Mediq en Pien helpen u graag verder

Wilt u meer weten over afvoerende hulpmiddelen en hoe deze te gebruiken? Onze digitale continentie-collega Pien helpt u verder met al uw alledaagse vragen rondom continentie. 

pien avatar

Pien voor patiënten

Bent u patiënt en heeft u urineverlies of moeite met plassen?