Nieuw bij Mediq: themacongressen rond zorgTOPIQs

Infuustherapie thuis
14 april
Als kennispartner voor de zorg introduceert Mediq themacongressen rond zorgtopics. De eerste editie is op donderdag 12 mei in Hotel Houten over het thema 'infuuszorg thuis'. Aan de orde komen intraveneuze (bereide) medicatie, infuuszorg bij hartfalen en pijnbestrijding & palliatieve sedatie. Onderwerpen met grote relevantie voor bijvoorbeeld tweedelijns zorgprofessionals en huisartsen.

Programma

Voor deze zorgprofessionals is een gevarieerd programma samengesteld met gastsprekers uit het vakgebied, paneldiscussies, presentaties over zorginnovaties en best practices. Ook zijn de nieuwste producten en zorginnovaties te zien op de stands van verschillende zorgproductaanbieders. Het mooie aan de programmaopzet is dat deelnemers zich voor een of meer afzonderlijke TOPIQs kunnen inschrijven. Gezien de relevantie van het onderwerp is het voor veel deelnemers interessant om het gehele programma bij te wonen.

TOPIQ - Verantwoorde thuisbehandeling met intraveneuze antibiotica (aanvang 12.30 uur)

Internist Marvin Berrevoets en verpleegkundig specialist infectieziekten Brigitte de Kruijf-van de Wiel vertellen hoe het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis het OPAT-zorgpad gestroomlijnd heeft. Verpleegkundige Monique Mommers gaat in op het trainen naar zelfstandigheid met infusie. Highcare-verpleegkundige Dylan Willems legt uit hoe patiënten sneller naar huis kunnen met een midline katheter.

TOPIQ - Infuuszorg bij hartfalen (aanvang 15.10 uur)

Cardioloog Moh’d Majidi vertelt over zijn ervaringen in Amerika en Nederland met intraveneuze diuretica. Specialistisch verpleegkundige Carolien van de Meent-de Jongh legt uit hoe Thuiszorg Vérian patiënten in Apeldoorn thuis begeleidt en Luciën van den Berge van The Surgical Company en zorgpadmanager Ilse van Brussel van Mediq delen hun kennis over remote monitoring van hartpatiënten.

TOPIQ - Pijnbestrijding & palliatieve sedatie (aanvang 18.30 uur)

Verpleegkundig palliatief consulent Angelique To-Baert vertelt hoe het transmuraal adviesteam van het Amphia Ziekenhuis de palliatieve zorg naar huis heeft georganiseerd. En op het gebied van pijnbestrijding deelt anesthesioloog en pijnspecialist Michel Wagemans van het Reinier de Graaf Gasthuis zijn ervaringen met patiënten die sinds medio 2020 ketamine-infuustherapie krijgen in hun thuisomgeving.

Aanmelden

Ontmoeten we u in Hotel Houten? Meld u hier aan voor één of meerdere onderdelen van het programma. Deelname is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Voor 1 mei ontvangt u een bevestiging van uw registratie en de laatste informatie over het programma.