Zorg thuis of in het ziekenhuis: wat is het ideaalbeeld?

Patiënt ontvang infuustherapie thuis
22 juni 2021
Zorg thuis als het kan, naar het ziekenhuis of de huisarts als het moet. Dat is het ‘hybride’ ideaalbeeld van Patiëntenfederatie Nederland. Volgens onderzoekers van ING Bank spreekt dit ook consumenten aan: bijna 60% ontvangt regelmatig benodigde ziekenhuiszorg graag thuis of dichtbij huis. Maar hoe ziet Mediq dit?

Mediq-directeur Arjen Linders beschreef onze ideeën hierover in een blog op Zorgvisie. ‘Medische zorgverlening in de thuissituatie moet behandelaars de kans bieden om patiënten op maat te begeleiden én meer aandacht op de hoogcomplexe zorg te richten. Zonder zorgen over de patiënt en de medische regie en eindverantwoordelijkheid.’ 

Oplossingen bij zorg thuis

Deze ideeën ziet u terug in zorgprogramma’s zoals Voedingstherapie Plus dat mensen helpt om hun drinkvoedingstherapie vol te houden en Wondregie voor effectieve wondgenezing. Op een vergelijkbare manier ondersteunt Mediq bij luchtwegzorg en verzorgen we thuisbehandelingen zoals hemodialyse en thuistoediening van vocht, medicatie of voeding via een infuus. Oplossingen die behandelaars ondersteunen bij de zorg van hun patiënt én bij effectieve behandeling in de thuissituatie.

Gezondheid en zorg dichtbij

Er zijn grote zorgen over de enorme druk op het zorgstelsel en de benodigde inhaalslag voor circa 140.000 operaties. De grenzen van betaalbaarheid en beschikbaarheid van zorgmedewerkers zijn in zicht. Hoe zorg je in deze roerige tijden voor meer gezondheid dichterbij voor iedereen en zorg op de juiste plek? Wij zijn er graag voor u om u hierin zo veel mogelijk te ondersteunen. Met onze zorgprogramma’s en op andere manieren.

 

Er zijn voor een ander is het mooiste dat er is

Toch kun je soms niet de aandacht geven die iemand verdient, door bijvoorbeeld tijdgebrek. Of door iemands schaamte of angst. Daarom zoeken we samen naar kansen en oplossingen om klanten zich minder patiënt te laten voelen. En meer mens.