PEP-training kinderfysiotherapeuten

jongen blaast windmolen
5 augustus 2020
Kinderen met een luchtwegaandoening zoals CF kunnen veel baat hebben bij PEP-therapie. Daarom organiseerde  Mediq in september een webinar voor kinderfysiotherapeuten die deze problematiek behandelen. Meer dan 125 deelnemers konden op deze manier delen in de inzichten en tips van dr. Lianne van der Giessen.

Tijdens het NVFK najaarscongres bleek dat veel kinderfysiotherapeuten meer willen weten over PEP-therapie. Als vervolg hierop nodigde Mediq hen uit voor een webinar over dit onderwerp. Tijdens deze training legt dr. Lianne van der Giessen uit wat PEP-therapie in een kinderfysiotherapiepraktijk kan betekenen. Ze is kinderfysiotherapeut in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met CF. Ze brengt haar eigen kennis over, bespreekt praktijkervaringen en gaat in op de resultaten van PEP-therapie bij kinderen.

PEP-therapie

Een PEP-masker is een kapje dat over de neus en mond wordt gehouden. Hiermee wordt tegen een weerstand uitgeademd en druk in de longen opgebouwd. Dit zorgt voor een betere luchtdoorstroming in de longen. Ook is de slijmvorming in de longen beter op te hoesten. Tevens helpt PEP om de in- en uitademingsspieren te trainen. Ademen wordt zo gemakkelijker en de kans op ontstekingen in de luchtwegen neemt af. PEP wordt voorgeschreven door een behandelend arts, huisarts of fysiotherapeut.

Meer informatie

Onze medewerkers voorzien u graag van meer informatie over PEP-therapie